ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Loopbaanadvies levert nieuwe inzichten op met betrekking tot werk

Loopbaanadvies levert nieuwe inzichten op over jouw plaats in de arbeidsmarkt.
door Tsenne Kikke - zondag 16 december 2012 5:48

Loopbaanadvies, en/of loopbaanbegeleiding, slaat op begeleidende diensten van een loopbaanadviseur om een scholier, student of werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe betrekking, of bij de begeleiding van een reeds bestaande loopbaan.

Een loopbaanprogramma kan, bijvoorbeeld, bestaan uit:

• ondersteuning en begeleiding voor, onder andere, sollicitatie;
• uitzoeken van kennis en vaardigheden;
• verkennen van de arbeidsmarkt;
• leren van specifieke technieken om te solliciteren;
• een blijvende ondersteuning tijdens het zoeken;
• advies bij het onderhandelen van een nieuw contract.

Loopbaanadvies levert nieuwe inzichten op; inzichten, over zowel datgene wat iemand motiveert en energie geeft, als over al datgene wat demotiveert. Ook kunnen bestaande  conflicten op het werk worden besproken en kunnnen kwesties rond carrièreplanning aan bod komen

Loopbaanadvies geeft tevens een inzicht over de sterke en de minder sterke kanten, de functionele en disfunctionele werkhouding, de drijfveren, de wensen en verlangens, de vaardigheden en/of talenten, en zo meer. Het resultaat hiervan is, dat men nieuwe, concrete mogelijkheden en perspectieven voor zichzelf ziet op het gebied van werk en loopbaan, afgestemd op de hulpvraag die vooraf duidelijk werd geformuleerd.

Een loopbaanadviseur is meestal ook een coach of een counselor. Losstaand van het intakegesprek is de duur van het af te leggen traject altijd afhankelijk van de vraag.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met het onderwerp loopbaanadvies, en/of loopbaanbegeleiding? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht