ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bioresonantie: een onderdeel van de biofysica

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
woensdag 30 mei 2012 0:22

Bioresonantie is een pijnloze therapie die het lichaam zelf aanzet tot herstel en gebaseerd op inzichten en ontwikkelingen uit de Biofysica, oorspronkelijk gekend onder de naam Radionica, ontwikkeld door Albert Abrams (1864-1924). In het midden van de twintigste eeuw vond bioresonantie aansluiting bij Oosterse ideeën uit, onder andere, de acupunctuur dat er energiestromen in het lichaam zijn die door meridianen lopen, welke verstoord kunnen worden door ziekten of bepaalde gebreken.

Het is niet mogelijk om alle varianten van bioresonantie-therapie te bespreken: elk jaar komt er nieuwe apparatuur op de markt. Zo gebruikt de Scientology-beweging nog altijd de zogenaamde E-meter (electroencephaloneuromentimograaf), die totaal afwijkt van andere bioresonantieapparatuur omdat het alleen 'metingen' doet, geen behandeling geeft, en speciaal ontworpen is om manipulatie van de meter door de afnemer van de test mogelijk te maken.

In 1977 ontwikkelden de Duitse arts en elektro-acupuncturist Franz Morell en zijn schoonzoon de Duitse ingenieur Erich Rasche de MORA-therapie (MOrell-RAsche), ook wel bioresonantie-therapie of bio-fysieke informatie-therapie genoemd. Zij beoogden de meting van de huidweerstand te verbeteren. Morell werd mogelijk door de E-meter geïnspireerd toen hij bij de Scientology-beweging zat.

Nogmaals: het is onmogelijk om alle varianten van apparaten te bespreken: er zijn er honderden, en de werkingen verschillen van elkaar.

De Biofysica gaat uit van de gedachte dat het gehele lichaam bestaat uit cellen, die trillen op bepaalde frequenties en daardoor met elkaar in verbinding staan. Zo heeft elke orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard.

Als er een ziekte of onbalans optreed kan die trilling verstoord zijn waardoor de cellen niet meer optimaal kunnen functioneren, noch op zichzelf, noch met elkaar, en de energieën niet zo goed meer kunnen doorstromen. Andere voorstanders van de bioresonantie-therapie stellen dat cellen onderling communiceren door middel van biofotonen. Bepaalde stoffen kunnen deze communicatie verstoren.

Tijdens de therapie worden de verstorende trillingspatronen door een Bioresonantie-apparaat gecorrigeerd en geoptimaliseerd. Dit gebeurt door middel van. koperen ballen of metalen staven - of, met elektroden die de patiënt vasthoudt, of die op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst.

Gevolg is, dat de belastende stoffen die een mens ziek maken, worden vrijgemaakt en uitgescheiden door organen zoals blaas, longen, darmen en huid met als gevolg dat het zelfgenezend vermogen - het immuunsysteem - van het lichaam weer zijn normale werk kan doen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf ervaringen met het onderwerp 'bioresonantie'? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht