ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Biofeedback: een terugkoppeling van biologische reacties

Biofeedback stelt een proefpersoon in staat het verloop van schommelingen in zijn eigen fysiologische processen te registreren.
door Tsenne Kikke - dinsdag 29 mei 2012 13:56

Biofeedback is een techniek, die een proefpersoon in staat stelt het verloop van schommelingen in zijn eigen fysiologische processen, zoals bijvoorbeeld bloeddruk en EEG-activiteit, te registreren.

Biofeedback wil in wezen zeggen: feedback van biologische reacties. Het is dus een methode waarbij lichaamssignalen zoals spierspanning, ademhaling en hartslag gemeten worden. Tijdens de meting zijn deze signalen zichtbaar op een computerscherm. Het effect van bijvoorbeeld een beangstigende gedachte of de manier van ademen is direct zichtbaar.

Met deze techniek kan men eveneens enige beheersing verwerven over interne processen; processen, die anders buiten het gebied van de willekeurige beïnvloeding liggen.

Deze techniek heeft een aantal belangrijke medische toepassingen, maar het is voor parapsychologen vooral van belang in verband met veranderde bewustzijnstoestanden (Altered states of consiousness - afgekort: ASC), en met de mogelijkheid het optreden van het alfaritme te reguleren. Silva Mind Control, bijvoorbeeld, en andere bioresonatiesystemen, houden zich daar al jarenlang mee bezig.

Nota: We zijn onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf ervaringen met het onderwerp 'biofeedback'? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht