ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aurafotografie zegt veel over de gezondheidstoestand van de mens

Aurafotografie is een techniek waarvan men beweert aura's te kunnen fotograferen.
door Tsenne Kikke - woensdag 2 mei 2012 9:15

Volgens mensen, die zich ermee bezig houden en er dan ook geloof aan hechten, is de aura is een weerspiegeling van de menselijke gezondheid. Men beweert dat de aura van de mens wordt gevormd door fijnstoffelijke kleurenuitstraling, die het lichaam omgeeft en waarbij elke kleur op een specifieke vibratie duidt.

Tevens wordt gezegd dat deze aura met de auracamera op polaroid, maar ook digitaal, kan worden vastgelegd als een kleurenstraling rondom het lichaam. Daar de lens van de camera niet in staat is om de aura te zien, worden door middel van echografie de trillingsfrequenties van de hoofdchakra's vastgesteld. Dit gebeurt met de Kirlian-techniek. Vervolgens worden de gemeten waarden omgezet in kleur. Zo krijgt men een objectieve voorstelling van de persoonlijk aura.

De aura van de mens zou volgens zijn gedachten en gevoelens wijzigen en deze psycho-energetische levensstroom wordt op de aurafoto in kleuren weergegeven. De aurafotografie kan gebruikt worden voor aura- en chakraduiding en -healing, om de gevolgen van een behandeling na te gaan, om de aura en de chakra's te harmoniseren, voor bewustzijnsverruiming, bij psychotherapie, bij kleuren- en klanktherapie. Zij kan ook voor, tijdens en na een therapie gebruikt worden om een verdere evolutie te kunnen waarnemen.

Nota: Heb je zélf ervaringen gehad met aurafotografie? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Gepost op: 3/05/2012 17:44:55

Aura- fotografie zoals dat op beurzen wordt aangeboden is naar mijn idee op z'n minst dubieus!

Ten eerste wordt de indruk gewekt dat men echt de aura vastlegt door het lichaam naderhand in de afbeelding te 'fotoshoppen'.

Ten tweede is het een vertaling van elctrische weerstand die gemeten wordt in de vingertoppen door de handen op een voeler te leggen. Deze electrische weerstand hoeft echter niet direct in verband te staan met de energie in de aura.

Ten derde is er de uitleg van degene die de foto maakt en die kan zeer verschillend zijn! zelf heb ik het uitgeprobeerd door op een beurs bij 2 verschillende aanbieders mijn foto te laten maken. De foto's waren redelijk identiek maar de beschrijving was zeer verschillend. De eerste persoon had het zeer juist wat betreft mijn persoonlijke toestand en de tweede zat er totaal naast!

Zoals hierboven ook beschreven is een gedeelte van de aura inderdaad vast te leggen dmv kirlianfotografie maar die is zeer ingewikkeld en duur en kan alleen hele kleine fragmenten vastleggen, niet het hele bovenlichaam zoals dat op beursen gebeurd.


Tsenne Kikke Gepost op: 3/05/2012 18:48:45
Tsenne Kikke

Spijtig genoeg is het nog altijd niet bewezen dat we te maken hebben met het bio-energetische veld dat aura wordt genoemd. Nog sterker is de vraag of de mens wel degelijk een aura heeft en of die wel op de een of andere manier zichtbaar kan worden gemaakt. Persoonlijk wil er graag in geloven, maar mag in Encyclopedia Spiritualia niet als bewijs worden aangevoerd.

Aura mag dus niet verward worden met lichaamswarmte, noch met de uitstraling van energetische activiteit van elke cel in het lichaam. Materie is nu eenmaal gestolde energie waarin energie nog immer en altijd werkzaam blijft, zolang er sprake van leven is.

Zelfs in 'dode materie' spelen de atomen nog met elkaar... Misschien is de energie, die ze daarbij uitwisselen, ooit ook meet- en interpreteerbaar.

Indertijd, als stichter en voorzitter van de vzw Psychon uit het Antwerpse Borgerhout, heb ik eens een persoon op een stoel laten plaatsnemen en 6 aurareaders uitgenodigd. Elk van hen kreeg een wit tekenblad en kleurstiften. Je kunt het resultaat al raden - en, doordat de kleuren en kleurpatronen totaal van elkaar verschilden waren de interpretaties ook even verschillend.

Indien ik al die interpretaties tot één geheel zou hebben samengevoegd, dan zou die man op die stoel steendood zijn geweest: met zoveel verschillende aandoeningen liep hij in het lichaam rond. Deze proefneming ging door in 1976 en Pierre Withaegels, de man op de stoel, overleed enkele jaren geleden op een repectvolle hoge leeftijd.

Je schreef: “Zoals hierboven ook beschreven is een gedeelte van de aura inderdaad vast te leggen door middel van kirlianfotografie...”

Dit klinkt heel overtuigend: alsof het dé waarheid is.

Elektrische vonken spatten tegen de randen van het voorwerp (vingertop, sleutel, verwelkt blad van een boom, een geldmunt, et cetera) die dan door het voorwerp worden teruggekaatst op een fotografische plaat of film. Het harige strooipatroon heeft dan misschien ook niets te maken met een aura. Ikzelf heb jarenlang in de jaren ’70 van vorige eeuw - deel uitmakende van een werkgroep - met één van de allereerste toestellen gewerkt, gebaseerd op hoogfrequent elektrisch veld, waarbij allerhande geladen deeltje vrijkwamen. Uiteindelijk heb ik er meer twijfels van overgehouden dan zekerheden.

Wat jouw derde punt betreft... Een uitleg zal altijd verschillend zijn, tenzij men de info uit hetzelfde boek heeft gekopieerd. Maar, plaats 1.000 mensen voor een schilderij en je verkrijgt hoogstwaarschijnlijk 1.000 verschillende interpretaties.

Kortom het woordje 'Aurafotografie' bestaat, en om die reden maakt het deel het van Encyclopedia Spiritualia. Van zodra er concrete bewijzen worden gevonden, zal Spiritualia bij de eersten zijn het af te drukken - beloofd. Men onderzoeke dus voort.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht