ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over aura's, chakra's, helderziendheid, met engelen communiceren, et cetera

Bestaan aura's? En, kunnen ze wel degelijk worden gezien? Bestaan engelen? En, kunnen we er degelijk mee communiceren?
door Tsenne Kikke - zaterdag 24 januari 2015 20:37

Het blogbericht, getiteld: 'Over Blondlot, N-stralen en Zelf-opgewekte visuele hallucinaties', begon met de woorden: "Sommige mensen beweren dat ze dingen kunnen zien die anderen niet zien, zoals aura's, chakra's, ufo's, geesten van overledenen, en zo meer. Zien die mensen het daadwerkelijk? Of, is het een product van 'wishful thinking'?" - en, eindigde met: "Nu beweer ik niet dat alle mensen die dingen 'zien', die wij niet zien, aan 'zelf-opgewekte visuele hallucinaties' lijden, maar dit sluit niet uit dat we er eens over kunnen na-denken, erover praten, en erover schrijven, nietwaar?

De wereld van het paranormale is hoogstwaarschijnlijk bijna even oud als de mensheid zelf. Toch is het nog immer een braakliggend terrein, dat vroeg of laat een goed moet ontgonnen worden."

Hoe gelovig en open van geest ik ook ben, stel ik mezelf met recht en reden vragen.

Alles is energie...

... en, materie is gestolde energie. Alles wat uit atomen bestaat, straalt de een of andere vorm van energie uit. Zo zijn er triljoenen en triljoenen energievelden en sommige ervan zijn hoogstwaarschijnlijk van 'hogere werelden' afkomstig. Maar laten we bij de Aardse blijven...

Buiten alles wat bestaat, zijn zeer veel energieën van de aardse bodem afkomstig, en op sommige plaatsen, waar meerdere met elkaar samenkomen, zijn ze voor sensitief ingestelde mensen als het ware 'voelbaar'. Hoe een mens die prikkels voor zichzelf vertaalt, is afhankelijk van de inhoud van diens brein. Een katholieke persoon zal die dan ook anders vertalen dan een moslim, een pygmee, een voodooïst, een Australische aboriginal, een indiaan, en zo meer.

Bovendien zal iemand met een universitaire opleiding de dingen veel concreter kunnen vertalen dan een ongeschoolde huisvrouw, die beweert over een 'zesde zintuig' te beschikken en zich als medium uitgeeft.

Zelf-opgewekte visuele hallucinaties

Naast de inhoud van dat brein speelt ook verbeelding een grote rol. De ene kan in zo'n wolk van energie de Maagd Maria zien, iemand anders een demon met bokkenpoten, een engel, of een palmboom zelfs. Vergelijk het zo'n beetje met in de wolken staren. Zo kun je daarin het beeld van een leeuwenkop ervaren, of een bloem, bijvoorbeeld. Het kan zelfs zover komen dat de persoon, die er het hoofd van Zeus in herkent, een 'innerlijk gesprek' met die 'godheid' kan voeren.

Kortom: energieën bestaan, maar elke mens is verantwoordelijk voor hetgeen hij/zij eruit haalt, en aan anderen doorvertaalt.

Over Schlierenoptica lezen we op Wikipedia het volgende:

Schlieren zijn voor het menselijk oog onzichtbare optische inhomogeniteiten in transparante materialen. Deze inhomogeniteiten zijn plaatselijke verschillen in brekingsindex, en daardoor in de optische weglengte. Hierdoor ontstaan faseverschillen, waardoor de lichtbundel iets afgebogen wordt. Deze afbuiging veroorzaakt een schaduweffect, dat waargenomen kan worden. Schlierenfysica is ontstaan vanuit de behoefte aan lenzen van zeer hoge kwaliteit, die vrij zijn van deze inhomogeniteiten.

Een bekend voorbeeld zijn de schaduwbeelden, die ontstaan als licht door opstijgende warme lucht heen op een wand schijnt. Dit illustreert tevens dat de inhomogeniteiten zelf onzichtbaar zijn, alleen de gevolgen zijn zichtbaar.

Het woord 'schlieren' is het meervoud van het Duitse 'Schliere' - dat, onder andere, 'sliert' of 'veeg' betekent.

Schlieren zijn voor het eerst waargenomen door Robert Hooke in 1665. Hij gebruikte een grote convexe (bolle) lens en twee kaarsen. De ene kaars diende als lichtbron, en de andere als warmtebron om de schlieren op te wekken.

Schlierenbeelden kunnen ook worden gefotografeerd. Een belangrijke toepassing hiervan is in de stromingstechniek, zoals in windtunnelonderzoek, schokgolfonderzoek, procestechniek (mengprocessen van gassen of vloeistoffen), warmtewisselaars, maar ook in de ballistiek.
 

Aura's? Of, Schlieren?

Het lichaam straalt warmte uit, en verwarmt de luchtlaag dat ertegen aanleunt. De rest van deze tekst wordt in onderstaand filmpje duidelijk uitgelegd. Indien de veronderstelling klopt, zou een auralezer geen aura's kunnen zien van zodra een mens zich in het luchtledige bevindt. Waar, of onwaar?

Er moet dus zuurstof aanwezig zijn. Ook in de wereld van de Kirlianfotografie, dat ten onrechte ook wel aurafotografie genoemd, is het bewezen dat het onmogelijk is om in een vacuüm Kirlianfoto's te maken.

Wat het filmpje betreft... Bekijk vooral naar wat er geschiedt van zodra iemand hoest ...

Ter herhaling: Het geloof van een volwassen persoon is gelijk aan een stuk speelgoed van een kind: neem het af, en zie wat er gebeurt... Maar, geen enkel geloof is vergelijkbaar met een écht weten. Doch, hoe bereikt een mens 'écht weten'? Weet jij het?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht