ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bloed van dier en vogel teneinde de goden te behagen: anno 2011

Dieren worden, net als duizenden jaren geleden, noch immer aan de goden geslachtofferd.
door Tsenne Kikke - maandag 17 oktober 2011 3:00

Voor zeer veel mensen is het niet gemakkelijk om het animale te ontgroeien en zich los te rukken uit de wereld van bijgeloof of, noem het geloof, indien je wil. Zo is het afslachten van dieren om goden te behagen al zo oud als de mensheid zelf. Over de eeuwen heen hebben mensen pogingen gedaan om op die manier de goden gunstig te stemmen. Ook offerde ze aan de goden om wijzigingen aan hun lot aan te brengen, om fortuinlijker te worden, om een goede oogst binnen te halen - of, als een (af)betaling voor hun zonden.

Maar, hoe ondenkbaar ook: die rituelen blijven alsmaar voortbestaan. Het is ongelooflijk hoeveel miljarden mensen nog altijd geloof hechten aan de meest gruwelijke, primitieve en oeroude traditie van slachtofferen. Alsof er goden bestaan, die door dierenoffers willen worden behaagd.

Onderstaande foto’s, praktisch allemaal van deze maand, leveren duidelijk het bewijs dat deze barbaarse rituelen nog altijd in godsdiensten, zoals het voodooïsme, het islamisme, het hindoeïsme en in het judeïsme, of jodendom, blijven voortbestaan.

De eerste Bijbelse moord draaide omheen zulk een offer. De Bijbelse godheid was meer tevreden met het dierlijke offer van Kaïn dan met het groentenoffer van Abel. Uit jaloersheid doodde Abel Kaïn. Abel, de zoon van Eva (toen nog de eerste en énige vrouw) bleef in leven, maar werd door God verstoten, vond zelfs een vrouw, en stichtte zijn eigen mensenras. Waar die vrouw plots vandaan kwam, weet geen mens. :-)

Van al de wereldgodsdiensten zijn het enkel en alleen het Boeddhisme en het Taoïsme die de rituelen van het offeren van dieren schuwen. Eigenlijk zijn die godsdiensten tegen elke vorm van doden, omdat ze het leven te veel respecteren. In één van de vele legendes wordt zelfs verhaald hoe Boeddha, in een van zijn vorige levens, zichzelf opofferde om een hongerige tijger te voeden.

In wezen is dit ook een offeren, maar zo diep wordt er natuurlijk niet over nagedacht. Indien een mens, zelfs al is zijn naam Boeddha, zó weinig waarde aan zijn eigen leven hecht, durf ik het met zelfmoord gelijkstellen. Maar, het is slechts een volkse legende, schreef ik.

Katholieke gemeenschappen, zoals die in Spanje en Latijns-Amerika, houden nog altijd stierengevechten, die afstammen van heidense dierenoffers. En, als je echt beseft wat er tijdens een eucharistie plaatsgrijpt, kan men gerust spreken over ritueel kannibalisme, waarbij brood en wijn daadwerkelijk in het Lichaam en Bloed van Jezus veranderen. Zij baseren dit op de Bijbelverzen: "Mijn lichaam is het ware voedsel en mijn bloed is de ware drank" - en: "Neem, eet, dit is mijn lichaam (...) Drink allen hieruit, dit is mijn bloed".

Oorlogen, en de werelden van de misdaad en zieke geesten, zorgen dan weer voor menselijke bloedoffers. Weliswaar niet rechtstreeks bedoeld om de goden te plezieren, maar als die godheden er dan tóch zijn, zullen ze er zeker van kunnen smullen en genieten.

Och, ik schreef het reeds eerder: geef de mensheid nog een duizendtal jaar om vanuit het huidige niveau van het animale mens-zijn - een mens, instinctief aangedreven door zelfzuchtige eigenwil, lust en begeerte - uit te groeien tot volwaardige Mens.

Voor de Eclecticus: Wist je dat het offeren van dieren altijd zal blijven voortbestaan? Zelfs binnen 1.000 jaar, misschien. Weet je ook waarom?

Commentaar


Gepost op: 17/10/2011 21:57:18

Het eten van vlees zal altijd het doden van dieren inhouden. Dat kun je zien als een offer..

Ik hou het bij de plantjes... Alhoewel die ook een bewustzijn hebben...

Als al het doden zou moeten stoppen zouden we moeten leren de licht energie direkt om te leren zetten binnen ons lichaam zodat er geen stoffelijke zaken meer voor nodig zijn..

Het schijnt mogelijk te zijn maar vergt wel een sterke geest en een flinke dosis kennis en doorzettingsvemogen..

Maar waarom zouden we dan eigenlijk zoiets hebben als smaak om te proeven, een maag en darmen om te verteren?

Wie weet waar we nog heen evolueren.  ;-)

 

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht