ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Maria - Icoon van genade

Arnold Huijgen

Maria - Icoon van genade Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 622 gram
Aantal Pagina's: 384
ISBN: 90-4353-489-7
ISBN-13: 978-90-4353-489-5
Categorie: Christendom
Richtprijs: € 27,99

Korte Inhoud


Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt bemoedigd. Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de verlosser en moeder van de gelovigen.

De wereld kan wel wat troost gebruiken, zeker na alle ellende die het coronavirus de afgelopen tijd heeft veroorzaakt. Is die troost voor de wereld te vinden bij Maria, de heilige maagd, de dienstmaagd van de Heere, zij die God baarde?

De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent na de coronapandemie.

- Arnold Huijgen is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Eerder verscheen van zijn hand: Lezen en laten lezen. Ook is hij een van de auteurs van de Gewone Catechismus.

Uittreksel


Sorry, recensiewerk ontbreekt, maar ga naar Bol.com via deze link en klik op 'open het boek'.

Recensie

door Tsenne Kikke

Het is zeldzaam dat een protestants theoloog over Maria schrijft. ‘Maria staat in een rij van sterke bijbelse vrouwen die laten zien dat de kerk niet zonder de vrouwelijke stem kan,’ aldus Huijgen.

‘Maria’ is een theologisch werk over de bijbelse figuur en beschrijft haar vanuit verschillende invalshoeken. Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt bemoedigd. Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de verlosser en moeder van de gelovigen. De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht