ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Doodzonde

Originele titel: The Seven Deadly Sins

Graham Tomlin

Doodzonde Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 220 gram
Aantal Pagina's: 159
ISBN: 90-297-1871-4
ISBN-13: 978-90-297-1871-4
Categorie: Christendom
Richtprijs: € 16,9

Korte Inhoud


Zonden zijn levensvernietigende gewoontes. Het Bijbelse antwoord: een echt christelijke levensstijl. Aan de hand van de zeven hoofdzonden hoogmoed, hebzucht, wellust, jaloezie, onmatigheid, woede en luiheid laat Graham Tomlin zien dat zonden meer zijn dan alleen maar 'foutjes'. Op zijn boeiende manier breekt de schrijver een lans voor bezinning op onze manier van leven. Door goed te leven kunnen we niet de hemel verdienen. Maar een goede levensstijl is onze roeping en brengt ons en onze omgeving wel in de sfeer van de hemel.

Uittreksel


Blz. 9: Het woord 'zonde' heeft nogal een veelbewogen verleden. Het was ooit een angstaanjagend woord - een woord dat bijna elke Europeaan de schrik om het hart deed slaan. Het had dezelfde emotionele effect als woorden zoals 'nazi' of 'kanker' tegenwoordig op ons hebben. Het was iets wat men koste wat kost wilde vermijden, iets vreselijks en gevaarlijks.

Nu is het echter van een rottweiler veranderd in een poedel. 'Zonde' is nu gekalmeerd, getemd, geneutraliseerd. Het woord wordt nu meestal uitgesproken met een wat zelfgenoegzaam lachje, of een grote dosis ironie. Als we iets 'zondigs' noemen, betekent dit meestal dat we het ondeugend, maar wel leuk vinden, in de geest van 'ik weet wel dat ik het niet zou moeten doen, maar het zal wel leuk zijn, en ik weet zeker dat het niet schadelijk is.' Op andere momenten beschrijft 'zondig' iets wat wordt verboden door mensen die willen verhinderen dat andere mensen genieten.

Recensie

door Tsenne Kikke
Als je interesse stelt in het onderwerp 'doodzonde' is dit een boek met een prachtige, meest inspirerende inhoud. Graham Tomlin benadert de 7 doodzonden op een manier aangepast aan onze moderne samenleving. Hij geeft ons antwoorden op zeer vele vragen, waaronder: 'Waarom heeft ons verstaan van de zonde zo'n verandering ondergaan?' 'Waarom zijn we er niet meer zo bang voor als vroeger?' In het denken van vele mensen betekent 'zonde' niet meer dan 'de regels overtreden'. 'Wiens regels?' kunnen we ons afvragen. Gods regels? Is dat een antwoord op de vraag? Wie zal ons zeggen wat Gods regels zijn? De Kerk? Als dat het antwoord is, dan zijn we weer bij het oorspronkelijk probleem beland. Kunnen we echt op de kerk vertrouwen als ze ons zegt wat we moeten doen - de kerk, dit feilbare geheel van (veelal) oudere mannen die zelf zeker geen smetteloos verleden hebben? Vragen, vragen, alsmaar vragen, die de auteur voor ons op een eenvoudige manier tracht te beantwoorden, en daar ook in slaagt.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht