ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gezin eerst

Originele titel: Family first

Dr. Phil McGraw

Gezin eerst Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 468 gram
Aantal Pagina's: 320
ISBN: 90-274-1358-4
ISBN-13: 978-90-274-1358-1
Categorie: Pedagogie
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


* Wat is jouw ouderschapsstijl?
* Vijf factoren voor een harmonieuze sfeer in huis.
* Bijzondere strategieën voor eenoudergezinnen en gezinnen met een stiefouder.

Heb je wel eens het gevoel dat je gezinsleven niet is wat het zou kunnen zijn? Vind je opvoeden best lastig? Ben je soms bang voor de mogelijk negatieve invloed van schoolvriendjes en leeftijdsgenoten, televisie & internet?

Dr. Phil vertelt je hoe je kunt zorgen voor meer harmonie in huis en hoe je je kinderen op een prettige manier kunt opvoeden. In Gezin eerst geeft hij een realistisch plan van aanpak. Zoals bekend is Dr. Phil duidelijk in zijn opvattingen: je gezin is het middelpunt in je leven en ouder zijn is de meest bijzondere rol die je kunt hebben. Hij geeft no-nonsense adviezen hoe je die rol op een positieve manier kunt invullen en je kinderen sterk kunt maken voor invloeden van buitenaf.

Phillip McGraw werd bekend als adviseur in de Oprah Winfrey Show. Intussen heeft hij zijn eigen tv-show. Hij is immens populair vanwege zijn recht-voor-zijn-raap-stijl en directe aanpak. Dr. Phil is de bestseller auteur van Leer te leven, Leef voor jezelf, Red je relatie en Voel je goed in je lijf.

Uittreksel


Blz. 11: Beste ouders,

Ik wil het met jullie hebben over het gezin; jullie gezin en het mijne. Ik schrijf dit boek als een volwassen kind van liefdevolle, maar soms slecht toegeruste ouders, als iemand die nu zelf vader en echtgenoot is, en tenslotte als iemand die zijn brood verdient in de geestelijke gezondheidszorg.

Aangezien jullie en ik ouders zijn, weet en voel ik dat we een paar belangrijke prioriteiten gemeen hebben. Net als jullie houd ik meer van mijn gezin dan van wat ook, en wil ik dat we allemaal veilig, gezond, gelukkig en voorspoedig zijn bij alles wat we ondernemen, zowel binnen ons gezin als daarbuiten. Dat is elke dag weer een hele uitdaging, maar toch gaat het bij mij thuis meestal ‘vrij goed’. (Maar met twee thuiswonende zonen, van wie er een de tienerleeftijd heeft bereikt, kan dat in de vijf minuten dat ik nu aan deze brief heb zitten schrijven alweer zijn veranderd!) Ik hoop dat jullie ook harmonie ervaren. Echter, als ouders is het onze taak om gespitst te zijn op alles wat ook maar enige invloed op onze gezinnen zou kunnen hebben. We moeten vooral oppassen voor dingen die ons vredige en vreugdevolle bestaan kunnen bedreigen, of die bedreigingen nu afkomstig zijn van buitenaf of van binnenuit, uit ons eigen thuis, ons hart en ons verleden.

Recensie

door Tsenne Kikke

Dr. Phil beweert niet dat hij alle wijsheid in pacht heeft. Zelfs als je de gehele inhoud van dit boek verwerpt, vindt hij helemaal geen erg, als je maar de oplossingen en antwoorden op een ander gaat zoeken - want, énkel de eindresultaten zijn belangrijk. Hij heeft er twee jaar over gedaan om dit boek te schrijven en 17.000 personen namen vrijwillig deel aan een onderzoek, via het internet en via de Dr. Phil-show. In zijn slotwoord schrijft hij: 'Men zegt wel dat onze kinderen boodschappen zijn die we uitzenden naar een toekomst die we misschien nooit zullen kennen. Daar zit wellicht iets in, maar onze kinderen zien die toekomst wel, want die wordt hun leven. Geef hun een kans door je gezin met passie en betrokkenheid te leiden. En wanneer je dat doet, zal God glimlachen.'

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht