ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Bijbel, een vertaling in beelden

Originele titel: Stories from the Old and New Testament

Gianni Guadalupi

De Bijbel, een vertaling in beelden Type: Hardcover
Uitgever: Ten Have
Gewicht: 2630 gram
Aantal Pagina's: 304
ISBN: 90-259-5409-X
ISBN-13: 978-90-259-5409-3
Categorie: Christendom
Richtprijs: € 49

Korte Inhoud


De bijbelse verhalen over God, mens en geloof spreken tot het hart én tot de verbeelding. De bijbel is door de eeuwen heen een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars geweest. In dit boek vindt u de bijbelverhalen zelf en de heilige plaatsen waarover ze vertellen. Bovendien kunt u zien hoe grote kunstenaars de bijbel in hun werk verbeeldden. Zo maakt u - voor het eerst of opnieuw - kennis met dit grootse verhaal.

De bijbel is door de eeuwen heen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vooral ook voor kunstenaars. Deze uitbundig geïllustreerde uitgave is voor wie de bijbel nog niet kent een unieke kennismaking, voor anderen een nieuwe ingang om de verhalen beter te begrijpen.

Dit boek vertelt de bijbelverhalen niet alleen in traditionele tekst, maar brengt ze vooral in beeld via kunstwerken en foto's. Reproducties van meesterwerken laten zien hoe grote kunstenaars, zoals Michelangelo en Bruegel, de bijbel in hun werk verbeeldden. Daarnaast tonen actuele foto's de heilige plaatsen hoe zij er nu uitzien, in een gebied dat zich uitstrekt van Armenië tot de Nijldelta. Tezamen vormt dit een unieke vertaling van de bijbel, in samenhang gebracht met mondelinge tradities, buitenbijbelse geschriften en de nieuwste archeologische onderzoeken.

Uittreksel


Blz. 9: Dit boek is echter geen Bijbelse archeologie of studie naar de overgeleverde Bijbelverhalen en het wil ook geen alternatieve locaties aanwijzen voor de verschillende perioden, in het licht van recent archeologisch onderzoek. Het geeft slechts weer wat de Bijbel zegt en zoekt bevestiging en aanvulling voor de vaak weinig gedetailleerde verhalen in teksten die ‘secundair’ genoemd kunnen worden. De lezer vindt hier dus verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, aangevuld met oude teksten die vaak weinig bekend zijn of moeilijk te vinden: bijvoorbeeld de onschatbare ‘Joodse oudheden’ van Flavius Josefus en de geschriften van vele christenen die het heilige land tussen de vierde eeuw en de kruistochten bezochten. Deze mannen en vrouwen zagen de heilige plaatsen van de joodse en christelijke tradities, die met de bouw van kapellen, kerken, basilica’s en kloosters tot monumenten en bewijsplaatsen werden.

Net als de opvolgers van deze gelovige en verbaasde reizigers, zijn de bladzijden van dit boek gevuld met wonderen en mirakelen en volgen zij het spoor van een uitverkoren volk voor en na de komst van een Messias. Het biedt een andere, reizende blik op de Bijbel en een ongewone, hopelijk stimulerende topografische interpretatie van het boek der boeken. Het is een reis door het labyrint van het heilige verhaal, waarbij de rode draad vertegenwoordigd wordt door God zelf.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is een prachtig geïllustreerd werk, aangevuld met interessante, leerrijke teksten en met de resultaten van archeologisch onderzoek! Het is ook een ideaal geschenk voor elke bijbelliefhebber. Zware Bijbelteksten worden op een frisse manier verhaalt en opgefrist met prachtige afbeeldingen van religieuze schilderijen, iconen en foto'€™s. Als je niet weet wat je jezelf voor jouw eigen verjaardag moet kopen, plaats dit boek dan op de top van jouw lijstje. Je zult er uren en uren plezier aan hebben, gegarandeerd.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht