ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dit is geen verdediging

Originele titel: Unapologetic

Francis Spufford

Dit is geen verdediging Type: Paperback
Uitgever: Ten Have
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 224
ISBN: 90-259-0306-1
ISBN-13: 978-90-259-0306-0
Categorie: Christendom
Richtprijs: € 18,95

Korte Inhoud


De Britse schrijver Francis Spufford is christen en schaamt zich daar niet voor. Dat zou misschien wel moeten, afgaand op het beeld dat Richard Dawkins en andere nieuwe atheïsten van christenen schetsen. Maar dat is een grote karikatuur. Christenen zijn meer dan wereldvreemde figuren, die midden in de zomer lelijke regenjacks dragen en dwepen met ellende. Hun geloof geeft een diepe betekenis aan liefde, menselijk falen en aan andere oermenselijke emoties.

Dit is niet het zoveelste boek dat de waarheid van het christelijke geloof wil bewijzen en de argumenten van religie-bashers weerlegt, maar een scherp, grappig en vlot geschreven essay.

Francis Spufford (1964) is lid van de Britse 'Royal Society of Literature' en schreef meerdere boeken. 'De rode belofte', over de teloorgang van de Sovjet-Unie, kreeg lovende recensies in onder meer NRC, De Standaard en de Volkskrant (vijf sterren!).

Uittreksel


Mijn dochter is net zes geworden. Volgend jaar zal ze gaan ontdekken daar haar ouders raar zijn. We zijn raar omdat we naar de kerk gaan.

Dat betekent – tja, dat als ze ouder wordt stemmen haar zullen influisteren wat dat betekent, stemmen die steeds harder zullen klinken en de boodschap in haar tienerjaren in haar oren zullen toeteren. Het betekent dat we in prehistorische onzin geloven. Het betekent dat we niet in dinosaurussen geloven. Het betekent dat we dogmatisch zijn. Dat we onszelf beter vinden dan de rest. Dat we de onderdrukten na hun dood luchtkastelen beloven. Dat we te dom zijn om in te zien hoe irrationeel ons geloof is.”

Nieuwsgierig naar meer? Download het eerste hoofdstuk.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht