ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Trance healing

Trance healing is een vorm van geneeswijze waarbij de persoon, die de behandeling geeft, een medium is; een medium voor energie; energie, naar het schijnt, afkomstig vanuit de spirituele wereld.

Door in een lichte trance te gaan, wordt de persoonlijkheid van de persoon die de behandeling geeft, dankzij een in zichzelf gecreëerde gewijzigde bewustzijnstoestand, als het ware tijdelijk opzij geschoven. Hierdoor kunnen de genezers uit de spirituele wereld hun werk doen en energie aan het lichaam van de patiënt toevoegen om de bestaande zelfhelende vermogens van dat lichaam te versterken.

Volgens Trance healers zouden deze genezers uit de sprirituele wereld tijdens hun aardse bestaan het beroep van arts hebben uitgeoefend, of geneeskunde hebben bestudeerd, en zijn ze dus zeer goed op de hoogte van wat een aandoening is en hoe het lichaam in het genezingsproces moet worden geholpen. Behalve, natuurlijk, voor aandoeningen die indertijd niet bestonden.

Een bewustzijnstoestand kan, via de frequenties van de hersengolven, worden gemeten. Modern wetenschappelijk onderzoek van de menselijke geest heeft aangetoond dat er zes belangrijke frequentiegebieden bestaan. Bij elk van deze frequentiegebieden behoort een ander type en niveau van bewustzijn. Zo kennen we het gamma-, bèta-, alpha-, mu-, thèta- en het deltanivea.

- Gamma golven bezitten de hoogste frequentie, zijnde tussen de 25 en de 30 Hertz - en de allerhoogste gamma golven worden geassocieerd met prikkelbaarheid, onzekerheid en een gebrek aan innerlijke rust. Ook tijdens meditatie kunnen hersengolven de 25 à 40 Hz bereiken. In deze fase voelt de persoon zich als het ware 'verlicht', of wordt het intellectuele deel van de hersenen sterk aangescherpt.

- Beta golven (12–30 Hz) geven je meer concentratie en op dat niveau ben je in staat om actief te denken.

- Alpha golven (8-12 Hz) treden zowel in de waak- als in de slaaptoestand op, vooral tijden de REM-fase, en worden meestal geassocieerd met een gerelaxeerde mentale toestand, en met meditatie.

- Mu golven (12–30 Hz) zijn een variante van de alpha golven en ze laten vooral de spiegelneuronen werken. Bij mensen, die aan autisme lijden, worden vooral de mu golven speciaal aangewakkerd en versterkt.

- Theta golven (4-7 Hz) worden geassocieerd met de droomslaap, toegenomen creativiteit en heel diepe meditatie. Studies toonden ook aan dat de mens in dit niveau vertoeft van zodra men het kortetermijn geheugen aanspreekt.

- Delta golven (0,1-4 Hz) worden geassocieerd met de diepe, droomloze slaap en met vele functies van het zenuwstelsel. Ook bewustloosheid valt onder dit bewustzijnsniveau.

Een trancetoestand gaat dus gepaard met een verlaagde staat van bewustzijn, geen verhoogde. Anders gezegd: het bewustzijn wordt vernauwd, niet verruimd. Vergelijk het zo'n beetje met hypnose en zelfhypnose.

Het bereiken van deze vorm van verlaagd bewustzijnstoestand is ook nodig indien de persoon als kanaal, of medium, of noem het 'doorgeefluik', wil optreden en bereid is de persoonlijkheden en eigen gedachten opzij te schuiven.

Hoe beter een trance healer kan contact maken met de spirituele wereld, hoe beter de energieën van zijn/haar lichaam in het lichaam van de patiënt kunnen doorvloeien. In zeer veel gevallen kunnen trance healers in die toestand, waarin het eigen denken volledig werd uitgeschakeld, ook boodschappen vanuit die spirituele wereld doorkrijgen.

Trance healing kan, naar het schijnt, worden toegepast bij allerlei aandoeningen, bij pijnklachten, en emotionele blokkades die stress, burn-out en depressies veroorzaken - of, er kan ook een tekort aan energie van buitenaf worden aangevuld. Het kan tevens zorgen voor verlichting en/of totale genezing.

Kortom: Trance healing kan gerust worden vergeleken met andere, soortgelijke geneeswijzen, waaronder handoplegging, magnetisme, reiki, en zo meer, maar dan wel met de medewerking van spirituele wezens; wezens, of entiteiten, die zich dan ook in geneeswijzen hebben gespecialiseerd.

Organisaties gespecialiseerd in trance healing


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in trance healing op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht