ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Thalassotherapie

'Thalasso' is een Grieks woord, dat 'zee' betekent. Thalassotherapie is gebaseerd op diverse soorten behandelingen op basis van een systematisch gebruik van zeewater, zeeproducten en zeeklimaat. Er zijn tal van therapeutische indicaties voor, maar er bestaan ook behandelingen voor conditieverbetering, waarbij het welzijn voorop staat.

Sommigen beweren dat thalassotherapie in 19e eeuw in de kuststeden van het Franse Bretagne werd ontwikkeld. Eén van de meeste bekende beoefenaars ervan uit die tijd is een zekere dr. Richard Russell. Anderen beweren dan weer dat deze therapie veel ouder is en relateren het met de Romeinse thermale baden uit de Oudheid.

Thalassotherapie maakt gebruik van de weldadige werking van de zee. Zeewater is rijk aan natriumchloride, minerale zouten, waaronder kalium, ijzer, magnesium, fosfor, en zo meer, en eveneens rijk aan sporenelementen, zoals mangaan, koper, zink, silicium, lithium, kobalt, fluor, jodium - plus, vitaminen en aminozuren.

De werking van minerale zouten zou gebaseerd zijn op hun zogenaamde voortdurende elektrische activiteit. In de vorm van ionen worden deze deeltjes door de huid opgenomen en naar de organen gedistribueerd. Zo kunnen calciumionen een weldadige uitwerking hebben op beschadigde botoppervlakten, en kaliumionen zijn nuttig voor de spieren. De ongebruikte ionen worden naar het schijnt in de huid opgeslagen, waardoor wordt beweert dat de heilzame effecten van een kuur enkele maanden na de behandeling nog voelbaar of merkbaar zijn.

De aangenomen doeltreffendheid van thalassotherapie is tevens gebaseerd op het zeeklimaat. Vooral in de streek van de Dode Zee wordt deze therapie dagelijks toegepast, maar ook in Tunesië, en zo meer. De zeelucht is rijk aan zuurstof en negatieve ionen. Van die ionen stimuleert jodium uit het stuifwater de aanmaak van hormonen in de schildklier, de milde, stabiele temperaturen hebben een kalmerend effect, en de wind, het licht en de zonnestralen hebben een stimulerende werking op het menselijke lichaam.

Organisaties gespecialiseerd in thalassotherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in thalassotherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht