ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Thalassotherapie maakt vooral gebruik van zeewater en zeeproducten

Thalassotherapie wordt toegepast in speciale kuuroorden aan de zee.
door Tsenne Kikke - zaterdag 17 mei 2014 14:02

'Thalasso' is een Grieks woord, dat 'zee' betekent. Thalassotherapie is gebaseerd op diverse soorten behandelingen op basis van een systematisch gebruik van zeewater, zeeproducten en zeeklimaat. Er zijn tal van therapeutische indicaties voor, maar er bestaan ook behandelingen voor conditieverbetering, waarbij het welzijn voorop staat.

Sommigen beweren dat thalassotherapie in 19e eeuw in de kuststeden van het Franse Bretagne werd ontwikkeld. Eén van de meeste bekende beoefenaars ervan uit die tijd is een zekere dr. Richard Russell. Anderen beweren dan weer dat deze therapie veel ouder is en relateren het met de Romeinse thermale baden uit de Oudheid.

Thalassotherapie maakt gebruik van de weldadige werking van de zee. Zeewater is rijk aan natriumchloride, minerale zouten, waaronder kalium, ijzer, magnesium, fosfor, en zo meer, en eveneens rijk aan sporenelementen, zoals mangaan, koper, zink, silicium, lithium, kobalt, fluor, jodium - plus, vitaminen en aminozuren.

De werking van minerale zouten zou gebaseerd zijn op hun zogenaamde voortdurende elektrische activiteit. In de vorm van ionen worden deze deeltjes door de huid opgenomen en naar de organen gedistribueerd. Zo kunnen calciumionen een weldadige uitwerking hebben op beschadigde botoppervlakten, en kaliumionen zijn nuttig voor de spieren. De ongebruikte ionen worden naar het schijnt in de huid opgeslagen, waardoor wordt beweert dat de heilzame effecten van een kuur enkele maanden na de behandeling nog voelbaar of merkbaar zijn.

De aangenomen doeltreffendheid van thalassotherapie is tevens gebaseerd op het zeeklimaat. Vooral in de streek van de Dode Zee wordt deze therapie dagelijks toegepast, maar ook in Tunesië, en zo meer. De zeelucht is rijk aan zuurstof en negatieve ionen. Van die ionen stimuleert jodium uit het stuifwater de aanmaak van hormonen in de schildklier, de milde, stabiele temperaturen hebben een kalmerend effect, en de wind, het licht en de zonnestralen hebben een stimulerende werking op het menselijke lichaam. 

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met thalassotherapie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar? Bovendien is elke vorm van opgedrongen reclame storend voor de lezer, tenzij hij/zij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind' en de 'Zakelijke Blogs'.

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid. Voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want..., verantwoorde reclame zou een bestaand probleem kunnen oplossen. 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht