ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sportmassage

Sportmassage is de verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die sportmasseurs toepassen op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting, zoals na een blessure, bijvoorbeeld.

De verrichtingen, die gediplomeerde sportmasseurs mogen uitvoeren zijn:

- Het geven van eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO).

- Het doen van functieonderzoek van spieren en gewrichten bij sporters om vast te stellen of een sporter mogelijk na een sportvrije periode of na een blessure weer volledig aan sportbeoefening kan doen. Hierbij wordt er bij behandeling na een blessure van uitgegaan, dat de sporter na de blessure (en mogelijk na het ontvangen van EHBSO) een arts heeft bezocht, die de diagnose heeft gesteld en uitspraken heeft gedaan over de sporthervatting.

De sportmasseur kan op grond van zijn onderzoek de sporter bij restklachten van een blessure adviezen geven met betrekking tot de sporthervatting - zoals: trainings-/wedstrijddeelname, voeding/drinken/leefgewoonten, warming-up en cooling-down elementen en/of het gebruik van een tape- en/of bandageconstructie.

Wat het geven van tape- en of bandageconstructies aan sporters voorafgaande aan deelname aan een sportevenement betreft... Meestal is de constructie bedoeld ter ondersteuning van restklachten na een blessure. Voorwaarde voor het geven van de constructies door de sportmasseur is, dat de diagnose van de blessure door deskundigen (huisarts, specialist) moet zijn gesteld. Mogelijk daarbij is, dat de sporter op advies van een arts is behandeld door (para)medici - bijvoorbeeld: een fysiotherapeut.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1984 in Los Angeles was het de eerste keer dat massagetherapie, die op atleten werd toegepast, via televisiebeelden werd uitgezonden. En dan, tijdens de Olympische Zomerspelen 1996 in Atlanta, werd sportmassagetherapie aangeboden als een vaste medische dienst aan het Amerikaanse Olympisch Team. Opmerkelijke sporters, zoals Michael Jordan en LeBron James, hebben persoonlijke massagetherapeuten, die soms zelfs met hen meereizen.

Bron: Wikipedia

 

Organisaties gespecialiseerd in sportmassage


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in sportmassage op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht