ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Shambala

Mogelijk ook bekend als shamballa of shambhala.

Shambhala, ook gespeld als Shambala of Shamballa, is net als reiki, een vorm van energie geven door middel van handoplegging.

In 1998 werd de nieuwe, wonderbaarlijke energie van Saint Germain (naar het schijnt: de oorsprong van Reiki) op Aarde geïntroduceerd door Hari Das Melchizedek. Saint Germain kon deze erg hoge trilling aan de mens overbrengen, omdat er - zogezegd - door de mensen op Aarde zo hard is gewerkt geweest om hun frequentie te verhogen. Eigenlijk is het een uitbreiding van de Reiki-energieën. Hij heeft gevraagd deze 'Shambhala Multidimensionale Heling' te noemen, afgekort Shambhala.

In 1995 maakte John Armitage een aanvang om deze uitgebreide, onbegrensde vorm van energiewerk weer te incarneren op aarde. De natuurlijke stroom voorwaarts in de schepping vraagt om mee te gaan met de veranderingen in de tijd. De Shambhala methode kent geen regels of voorschriften. Het is een methode met onbegrensde toepassingsmogelijkheden. Het traditionele Usui Reiki systeem is totaal geïntegreerd in Shambhala.

Shambhala baseert zich dus op het originele Reiki-systeem en voegt er iets aan. Doordat Shambhala makkelijker is te onderwijzen dan Reiki, kan elk niveau in enkele uren worden aangeleerd. Zodoende is het financieel minder duur en minder tijdrovend. Net als bij Reiki, is het naar het schijnt de energie van de Liefde, die door de hartchakra komt, die helpt jezelf en anderen te helen. De mogelijkheid te helen die men verkrijgt door Shambhala te leren, is slechts een nevenproduct.

Het hoofddoel van een inwijding is om de leerling in contact te brengen met hogere energieën die zijn spirituele ontwikkeling verrijken. Met andere woorden: door Shambhala aan te leren, is het - volgens de beoefenaars ervan - mogelijk dat er meer helende Liefde-energie op Aarde komt. Men wordt zelfs een deel van de oplossing voor wereldvrede en voorspoed. Het is essentieel dat zo veel mogelijk mensen, zo snel mogelijk aan deze liefdesenergie bijdragen. Het doel is het licht, die deze liefdesenergie in zich draagt, te brengen naar een kritische massa; aan mensen, die op een snelle en makkelijke manier de wereld en anderen op een nieuw niveau van evolutie tillen.

In Shambhala  zijn er vier niveaus van afstemmingen of inwijdingen. Het eerste nieau maakt het mogelijk jezelf en anderen te helen. De heling duurt ongeveer vijf minuten. Daarbij plaatst men de handen eenvoudigweg daar waar de intuïtie zegt waar het moet. Ook al treft men niet de 'juiste' plaats, toch zal de energie daarheen gaan waar het nodig is. Iedereen kan worden ingewijd en kan zodoende zichzelf helen. Men heeft dus geen speciale vaardigheden nodig om met Shambhala te kunnen werken. Men hoeft er zelfs niet in te geloven. Men moet het alleen willen proberen.

Het tweede niveau van Shambhala stelt een mens in staat mentaal helingenergie te sturen naar mensen of plaatsen die ver weg zijn. Men ontvangt symbolen en leert hoe deze te gebruiken om dit mogelijk te maken. Men spreekt de namen van de symbolen, denkt aan de bestemming en men 'zet' de Shambhala energie 'aan'. Vergelijk dit met het aanzetten van een radio en het afstemmen op een favoriet programma. Als men tweehonderd jaar geleden had voorspeld dat er 'lange afstand sprekende dozen' zouden komen, hadden de mensen je voor gek verklaard. Vandaag de dag is dat heel gewoon. Binnenkort zal ook het sturen en ontvangen van energie over grote afstand heel gewoon zijn, naar het schijnt.

Met het derde niveau ontvangt men nog meer symbolen, voelt men de energie sterker aan dan in niveau 2 en kan men inwijdingen doen tot Shambhala niveau-1.

Het vierde niveau is het meesterniveau. Hierbij ontvangt men in totaal 352 symbolen bij de inwijding. Men zal wellicht zeggen "zoveel symbolen kan ik nooit onthouden" - maar wees gerust, ze worden direct in jouw energieveld geplaatst en zullen tevoorschijn komen als je ze nodig hebt bij het werken met Shambhala. Op dit niveau ontvangt men dus symbolen, die helpen bij het helen van de spirituele lagen. Men leert ook anderen in te wijden in alle vier niveaus.  

Naast het helen van mensen op het fysieke, emotionele, mentale en/of spirituele vlak, kan men Shambhala ook voor andere doeleinden gebruiken. Men kan huisdieren en planten helen, werkruimten energetisch schoonmaken, voedsel zegenen, het derde oog versterken, de werkingskracht van kristallen en remedies verhogen, makkelijker de weg vinden in de file, helpen dingen te repareren, en zo meer.

En Shambhala-kenners eindigen met de woorden: "We leven in een spannende tijd in de overgang van ons wezen van meer materie dan licht (energie) naar meer licht dan materie. Shambhala is aan ons gegeven om deze overgang makkelijker te kunnen maken. Tot nu toe was verandering veel moeilijker. We zaten opgescheept met rituelen die ons niet veel dichter bij het licht brachten. Shambhala is eenvoudig. Het geeft ons kracht door het licht in ons zichtbaar te maken en door het begrip dat allemaal in hetzelfde proces zitten. Wat invloed heeft op anderen, beïnvloedt ons, en omgekeerd. Wanneer mensen dit werkelijk gaan begrijpen, zal de wereld beginnen te helen."

Organisaties gespecialiseerd in shambala


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in shambala op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht