ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sedona Methode

Sedona is in de eerste plaats een stadje in de Amerikaanse staat Arizona en het was aanvankelijk niet meer dan een boerendorp. Vanaf de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw vestigden zich er steeds meer kunstenaars. In de jaren '80 werd Sedona een belangrijk centrum voor new-age-aanhangers en mensen die in spiritualiteit geïnteresseerd zijn.

De grondlegger van de Sedona Methode is Lester Levenson. Toen hij  42 jaar was, kreeg hij van zijn cardioloog te horen dat hij nog slechts 2 à 3 weken te leven had. Lester onderging voor de tweede maal een zeer zware hartinfarct, en er was in die tijd - we spreken van 1952 - nog geen bypass operaties. Hij aanvaardde zijn doodvonnis. Terwijl hij vanuit zijn luxe appartement in Manhattan uitkeek over Central Park vroeg hij zich af wat hij zou doen, die laatste twee weken. Hij besloot om zich bezig te houden met de vraag: "Wie ben ik?" En: "Wat is geluk?".

Lester Levenson, van beroep natuurkundige en ingenieur, ging gedisciplineerd aan de slag met deze vragen. Hij kwam door dit zelfonderzoek terecht in een soort afpelproces. Schil voor schil liet hij los wat hij allemaal dacht te zijn, maar niet was. Opmerkelijk was, dat hij zich steeds beter ging voelen, en ook lichamelijk herstelde hij zich snel. Van zijn hartinfarct was na enkele maanden niets meer te bespeuren, maar ook de andere kwalen waar hij aan leed, zoals diverticulitis, allergieën, hoge bloeddruk, migraine, meerdere perforerende maagzweren en ernstige depressies waren volledig genezen;

Lester bevond zich drie maanden na zijn hartinfarct in een toestand van complete innerlijke vrijheid en volkomen lichamelijke gezondheid! Hij leefde daarna nog 42 jaar!

In die laatste 42 jaar van zijn leven deelde hij zijn inzichten en ervaringen met anderen. Hij verliet New York City en vestigde zich in Sedona. Het loslaatproces, dat Lester in staat stelde om vrij te worden, werd later de Sedona Methode genoemd.

In deze Sedona Methode worden volgende zaken aangeleerd: op een milde en liefdevolle wijze loslaten van angst, zorgen, boosheid, frustratie, pijn, verdriet en andere negatieve gevoelens - het loslaten van beperkende of saboterende gedachten - het ontdekken wat onderliggende behoeften zijn en deze los te laten - ontspanning en stressreductie - leven in het hier en nu, werkelijk ervaren wat van belang is - bij je kracht te komen en innerlijke rust ervaren en het ervaren van vreugde, plezier, lichtheid en vrijheid.

Het loslaten van beperkende gedachten en gevoelens is een besluit die men in het nu-moment neemt. Het resultaat is dat we ons - volgende de Sedona methode - direct lichter en blijer kunnen voelen.

Organisaties gespecialiseerd in sedona methode


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in sedona methode op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Boeken over sedona methode


De Sedona methode
De Sedona methode
Hale Dwoskin
8/10
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht