ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Schoonheidsverzorging

Schoonheidsverzorging kan zowel op het innerlijke als op het uiterlijke van de mens van toepassing zijn. Maar, wat het innerlijke betreft, lijkt alles er op te wijzen dat de westerse mens geen idee heeft van wat het precies inhoudt. In het Boeddhisme, bijvoorbeeld wordt er naar Deugden verwezen, en in het Christendom naar de Tien Geboden, die in wezen geen Verboden zijn.

In onze gewesten wordt dan ook duizendmaal meer aandacht besteed aan uiterlijke schoonheidsverzorging, niet enkel bij leven, maar zelfs nadat iemand gestorven is. De dodenwake is dan ook een moment waarop men de opgetutte overledene kan begroeten en de familie kan samenkomen om afscheid te nemen van het stoffelijke overschot.

Zelfs als het echte vertrouwen ontbreekt geeft een stralende schoonheid meer zelfvertrouwen. Ook voelt men zich lekkerder in het vel van zodra men er uiterlijk goed uitziet. Meestal behandelen vrouwen zichzelf, maar soms heeft men de hulp nodig van specialisten in het vak.

Schoonheidssalons worden door schoonheidsspecialisten uitgebaat, waarvan het merendeel over een erkend diploma beschikt en over een eigen specialisme. Zo kan men bij het ene schoonheidssalon terecht voor visagie en pedicure en/of manicure, en bij de andere voor een permanente make-up.

Voorbeelden van behandelingen, die men in een schoonheidssalon kan ondergaan, zijn onder andere:

- een gezichtsbehandeling, die reiniging, een dieptereiniging, het verwijderen van acne en milia, het opleggen van een masker, een lichaams- of gezichtsmassage, et cetera, kan inhouden, allemaal afhankelijk van het huidtype;

- aromatherapie, waarbij gebruikt wordt gemaakt van etherische oliën;

- diverse massages, waaronder klassieke massage, hydromassage, reiki, shiatsu, en zo meer. Ook zijn zonnebanken nog volop in trek.

- ontharen: harsen van benen, bovenlip, bikinilijn, armen, oksels;

- wenkbrauwen epileren, en verven van wimpers en wenkbrauwen;

- hand- en voetverzorging: nagels vijlen, knippen, schoonmaken, lakken, valse nagels laten aanbrengen, een voetbad nemen, en een hand- en voetmassage ondergaan;

- een make-up: een dag-, avond-, of gelegenheidsmake-up, meestal uitgevoerd door een visagiste.

Organisaties gespecialiseerd in schoonheidsverzorging


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in schoonheidsverzorging op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht