ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Runenmagie

Runenmagie is geen gemakkelijk onderwerp: zowel moeilijk te beschrijven als aan te leren én uit te voeren. In de eerste plaats moet men het theoretische gedeelte zeer goed onder de knie hebben. Daarna leert men zowel de mantra’s aan, evenals de lichaamsbewegingen, omdat elke rune over verschillende mantra's beschikt én een lichaamshouding, die erbij past.

De pionier op dit gebied is hoogstwaarschijnlijk de Oostenrijker Karl Spiesberger, die in 1904 werd geboren en op 1992 in Berlijn overleed. Hij was een Duitse mysticus, occultist, pendelaar en een runenspecialist. Hij werkte slechts met 18 runen.

In 1955 publiceerde hij zijn boek ‘Runenmagie’, waarin baanbrekende dingen over dit onderwerp afgedrukt staan. Voor hem was elke rune een werktuig, die door de magiër kan worden aangewend. Spijtig genoeg is, zelfs na al die jaren, zijn werk nog altijd niet in het Nederlands vertaald.

In 1963 kwam van zijn hand het boek ‘Der erfolgreiche Pendel-Praktiker’ uit, dat over pendelen handelt en waarvan in 1989 de Engelse vertaling, met als titel ‘Reveal the Power of the Pendulum’ verscheen. Ook was hij, ten tijde van de Fraternitas Saturni, gekend onder de naam Frater Eratus.

Organisaties gespecialiseerd in runenmagie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in runenmagie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht