ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Runenmagie is, historisch gezien, zo oud als de Germaanse beschaving

Runenmagie werd reeds, volgens Tacitus, in het jaar 98 v. Chr. door Germaanse volkeren beoefend.
door Tsenne Kikke - dinsdag 2 juli 2013 18:15

Runenmagie is geen gemakkelijk onderwerp: zowel moeilijk te beschrijven als aan te leren én uit te voeren. In de eerste plaats moet men het theoretische gedeelte zeer goed onder de knie hebben. Daarna leert men zowel de mantra’s aan, evenals de lichaamsbewegingen, omdat elke rune over schillende mantra's beschikt en een lichaamshouding, die erbij past.

De pionier op dit gebied is hoogstwaarschijnlijk de Oostenrijker Karl Spiesberger, die in 1904 werd geboren en op 1992 in Berlijn overleed. Hij was een Duitse mysticus, occultist, pendelaar en een runenspecialist. Hij werkte slechts met 18 runen.

In 1955 publiceerde hij zijn boek ‘Runenmagie’, waarin baanbrekende dingen over dit onderwerp afgedrukt staan. Voor hem was elke rune een werktuig, die door de magiër kan worden aangewend. Spijtig genoeg is, zelfs na al die jaren, zijn werk nog altijd niet in het Nederlands vertaald.

In 1963 kwam van zijn hand het boek ‘Der erfolgreiche Pendel-Praktiker’ uit, dat over pendelen handelt en waarvan in 1989 de Engelse vertaling, met als titel ‘Reveal the Power of the Pendulum’ verscheen. Ook was hij, ten tijde van de Fraternitas Saturni, gekend onder de naam Frater Eratus.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met runenmagie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht