ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Postural Integration

Mogelijk ook bekend als bindweefselwerk of posturale integratie.

Posturale Integratie concentreert zich voornamelijk op diep lichaamswerk. Het is een systematische behandelmethode, die zijn oorsprong vindt in lichaamspsychotherapeutisch werk, ademtherapie en diep bindweefselwerk. Door simultaan met beide te werken, kan er een bijzonder effectief resultaat worden bekomen; dit, op zowel het fysieke vlak als op het vlak van het psychisch en emotioneel welbevinden.

Postural Integration werd door de Amerikaan Jack Painter (1933-2010) ontwikkeld en het grijpt diep in op de 'posture' (houding) van de cliënt en daarmee ook op de stereotype, innerlijk verankerde strategieën, die lichamelijke, psychische en emotionele houdings- en gedragspatronen onderhouden, evenals blokkades.

Door het systematische werk hiermee kan de cliënt letterlijk met een andere 'houding' in het leven gaan staan.

Posturale Integratie ontwikkelt zich normaliter doorheen diverse werketappes. In de loop ervan wordt ieder deel van het lichaam in zijn totale psychofysische samenhang bekeken, bevrijd van zijn pantsering, waarna - dankzij bewustzijn en experimenten - de nieuw ontstane mogelijkheden geïntegreerd worden in de persoonlijkheidsstructuur.

Organisaties gespecialiseerd in postural integration


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in postural integration op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht