ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paardenfluisteren

Iemand die paardenfluisteren beoefent is een paardenfluisteraar.

Bij paardenfluisteren wordt er getracht een verbinding te maken tussen mens en dier. Daarbij zal het paard naar het schijnt responderen op de innerlijke gemoedstoestand van de persoon. Innerlijke gemoedstoestanden worden door het paard in de vorm van 'onzichtbare signalen' ontvangen. Iemand die rust en zelfzekerheid uitstraalt, zend andere vibraties uit dan een onrustig onzeker iemand. Het paard zal er in 'paardentaal' op reageren.

Tussen mens en dier kan er maar één leider bestaan. Elk paard aanvaardt van nature uit leiderschap, maar die moet dan ook wel écht zijn. Anders gezegd: authentiek.

Wel bezit elk paard, net als de mens, een eigen karakter. Sommige paarden binden zich snel terwijl anderen meer ruimte opeisen en dus een afstand creëren. De kunst bestaat er dus uit om de afstand weg te werken, of te overbruggen, teneinde dichter bij elkaar te komen en het paard in de juiste richting - de richting die jij aanduidt - te doen bewegen, enzovoorts.

Thema's die, onder andere aan bod komen, zijn: richting geven, inleven, communiceren, lichaamstaal ontwikkelen en leiderschap uitoefenen. Kortom: paarden reflecteren het menselijke gedrag en kunnen om deze reden behulpzaam zijn bij zelfontwikkeling, persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamontwikkeling processen.

Organisaties gespecialiseerd in paardenfluisteren


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in paardenfluisteren op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht