ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Manuele therapie

Manuele therapie is een breed gebruikte term. Zo kan hij gelden voor de reguliere geneeswijze binnen de fysiotherapie, maar ook voor de alternatieve geneeswijze, die onder andere gebaseerd is op Mayita Sickesz, osteopathie, of chiropraxie.

De in 1923 geboren Maria (Mayita) Sickesz was tot 13 juli 2010 arts en grondlegster van de orthomanuele therapie, een variant op de osteopathie, ook wel 'kraken' genoemd. Zij legt hierin de nadruk op veranderingen in de stand van de individuele onderdelen van de wervelkolom, en andere gewrichten binnen het bewegingsapparaat. In juli 2010 heeft het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te 's-Gravenhage na een klacht van een patiënt, naar aanleiding van. een foutieve diagnose en behandeling, besloten om haar als arts te schorsen.

Manuele therapie is dus in de wereld van de osteopathie en chiropraxie een vorm van studie en behandeling van functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat, met zijn regulatiemechanismen. Bij deze therapie wordt na een klinisch onderzoek van het bewegingsapparaat getracht functiestoornissen in de gewrichten van de bewegingsketens van het menselijk lichaam op te heffen, of te verminderen, door het uitvoeren van handgrepen aan botstukken, pezen en/of musculatuur.

Organisaties gespecialiseerd in manuele therapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in manuele therapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht