ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Maitreya

Binnen het boeddhisme is Maitreya de toekomstige Boeddha. Het is een bodhisattva, die volgens sommige boeddhisten uiteindelijk op Aarde geboren zal worden, verlichting zal bereiken en een pure dharma zal onderwijzen. Maitreya Bodhisattva wordt dus de opvolger van de historische Sakyamuni Boeddha.

Hij werd het eerst benoemd in de Maitreyavyakarana, een tekst in het Sanskriet. Er zijn vele mensen geweest die zichzelf Maitreya hebben genoemd, of nog noemen, maar geen één van de personen is erkend door de boeddhistische gemeenschap.

Maitreya zal geboren worden nadat de boeddhistische leer van Gautama Boeddha geheel vergeten is. Dit kan dus nog vele eeuwen duren. De Maitreya zal in slechts zeven dagen de verlichting bereiken. Er worden verschillende kenmerken genoemd zoals het verkleinen van de oceanen. Volgens de profetie zal de komst van de tweede Boeddha een eind aan oorlog, hongersnood en ziekte maken en een nieuwe samenleving gebaseerd op tolerantie en liefde creëren. Nog een bewijs dat nog eeuwen en eeuwen duren zal.

Opdat de wereld de komst realiseert, moeten tegen die tijd verschillende condities worden vervuld: geschenken moeten aan monniken worden gegeven, morele voorschriften moeten worden gevolgd, en offers moeten worden gemaakt bij heiligdommen.

Bron: Wikipedia

Organisaties gespecialiseerd in maitreya


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in maitreya op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht