ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wie is Maitreya ?

Is de Jezus van Nazareth terug op aarde gearriveerd?
door Tsenne Kikke - maandag 18 augustus 2008 3:51

In navolging van ons nieuwsberichtje 'De zaak Hasnah Mohamed Meselmani: bedrog ???', stelden we ons onmiddellijk de vraag: 'Wie is die Maitreya?'.

In elk geval is hij geen onbekende. Reeds in 1889 verwittigde Blavatsky haar studenten, waaronder Krishnamurti, dat het doel van de Theosofie was om de wereld op de komst van de Heer Maitreya voor te bereiden, die de komst van het Watermantijdperk zou aankondigen. Op 11 januari 1910 verkreeg Krishnamurti, onder begeleiding van Leadbeater, een eerste visioen van Maitreya. Op 27 juli 1926 kreeg hij een tweede te zien. Achteraf heeft diezelfde Krishnamurti verklaard dat Maitreya een 'zwarte magiër' was, maar Krishnamurti was nu eenmaal een persoon die élke geestelijke leider afbrak, inclusief Jezus bijvoorbeeld. Met andere woorden: op de uitspraken van één persoon kunnen we niet voortgaan. Een kort verslag van de hand van Anand Gholap kan je lezen op deze link.

Meer recentelijk, en wel op 11 juni 1988, verscheen er in Nairobi, Kenia, in aanwezigheid van een grote menigte plotseling een man, geheel in het wit gekleed. Iedereen viel onmiddellijk op de knieën, want in hem herkenden ze de 'Jezus Christus'. Het spektakel deed zich voor in de Kerk van Bethlehem, waar een zekere Mary Sinaida Akatsa bad voor de zieken, de blinden, de kreupelen en de armen. Plots annonceerde ze het bericht dat God tot haar had gesproken, en dat Hij haar had gezegd 'om een mirakel af te wachten omdat er een speciale gast zou komen, die haar een belangrijke boodschap zal meegeven'.

Vijf minuten later kondigde ze aan dat 'de boodschapper' was gearriveerd. Van zodra de menigte, bestaande uit 6.000 volgelingen, de man zagen, riepen ze allen in koor: 'Jezus! Jezus! Jezus van Nazareth!'Het was alsof de grote man, gans in het wit gekleed, een tulband op het hoofd, en op blote voeten, uit het niets verscheen en plotseling te midden van die menigte stond. Traag, en vergezeld door Mary, slenterde hij naar het kerkgebouw. Zijn charismatische uitstraling begeesterde elke aanwezige. In zuiver Swahili, zonder enig accent, riep hij uit dat de mensen van Kenia gezegend waren, vooral al diegenen die daar op die namiddag aanwezig waren. "We naderen het tijdstip dat de hemel over de aarde zal regeren. Maar vooraleer dat tijdstip aanbreekt zal ik terugkomen en jullie emmers van zegeningen brengen," zei hij.

Nadat de vreemdeling in een auto stapte en wegreed, had de menigte minstens 20 minuten nodig om te bekomen. De chauffeur van die auto was een zekere Gurnam Singh, en hem stond er twee minuten later nog een zware schok te wachten. Toen hij aan de bushalte arriveerde stapte de vreemdeling uit zijn wagen, wandelde enkele passen, en verdween... alsof hij in de lucht was opgelost.

Volgens Benjamin Creme, de promotor van 'de boodschapper', was die man niemand anders dan Maitreya. Aan jou om er een eigen mening op na te houden ...

Leden van de Oegandese Kerk van Bethlehem in actie

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht