ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kristallentherapie

Kristallentherapie is het gebruik maken van kristallen, zoals kwarts en andere (half)edelstenen, ten behoeve van de zogenaamde 'energetische healing'.

Kristaltherapeuten beweren dat kristallen in het lichaam van een patiënt helende 'energie', 'trillingen' of 'vibraties' kunnen aanbrengen. Volgens hen werkt genezing met kristallen via het etherische, onstoffelijke lichaam. In het etherische lichaam ontstaan veelal de probleemgebieden, voordat ze zich in fysieke vorm - als ziekte - manifesteren.

Leven is vibratie, en materie is nooit of te nimmer statisch of onbeweeglijk. Iedere kristal of (half)edelsteen draagt zo zijn eigen soort vibratie in zich. Volgens kristaltherapeuten kan de energie van kristallen de geblokkeerde energie op etherisch niveau vrijmaken en op die manier het evenwicht herstellen. Dit zou dan het zelfgenezend vermogen van de patiënt aanwakkeren en/of verbeteren.

Ziekte zou zich, bijvoorbeeld, kunnen voordoen indien het individu niet in lijn is met de goddelijke energie die de grond is voor alle scheppingen. Stralingsenergie komt naar de aarde in de vorm van puur wit zonlicht. Deze energie bevat alle golflengten in zichtbare én onzichtbare kleuren. De Chinezen noemen het 'chi' en in het Indiase Ayurvedische systeem wordt het 'prana' genoemd.  Wijzelf kunnen slechts gedeeltelijk het elektromagnetisch spectrum zien.

Eén van de uitgangspunten in de kristallentherapie is, dat alleen indien het levenbrengende witte licht, vrijelijk door ons heen stroomt, wij echt levend en in perfecte gezondheid zijn.  

Meestal moet de patiënt bij een behandelsessie geheel gekleed gaan liggen. De therapeut identificeert daarop op een intuïtieve manier probleemvelden, zoals blokkades van energiestromen, en plaatst er kristallen naast of boven om de stroom weer te doen vloeien, of zo het evenwicht te herstellen. Een behandeling duurt meestal een half tot een gans uur.

Kristaltherapie wordt gewoonlijk door en voor patiënten gebruikt  als toevoeging aan een reguliere behandeling. Ze wordt toegepast bij de behandeling van nagenoeg alle medische aandoeningen, ter verbetering van de individuele gezondheid - of, ter preventie van ziekte.

Therapeuten gebruiken soms een kristalstaafje of stemvorken als onderdeel van auratherapie, ten behoeve van de reiniging van de aura van de patiënt.

Patiënten zullen in zeer vele gevallen hun eigen kristallen aankopen en die bij zich dragen om minder belangrijke aandoeningen zélf te kunnen behandelen.

Kortom: Volgens de beoefenaars ervan brengen kristalbehandelingen het energieveld van het lichaam in balans en ze harmoniseren de werking van de chakra's, om zo het algehele gevoel van welzijn te bevorderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang te brengen.

Kristallen, die rond het lichaam geplaatst worden, veroorzaken specifieke en complexe elektromagnetische krachtvelden. Deze velden kunnen de aura polariseren, teneinde de balans te herstellen, in zowel het fysieke lichaam als in het fijnstoffelijke, etherische lichaam.

Natuurlijk zijn er mensen, die beweren dat de positieve resultaten, die door patiënten worden ervaren, vrijwel zeker te danken zijn aan hun persoonlijke verwachtingen, aan de ontspanning, of beide. Evenzo is er naar het schijnt geen bewijs dat het dragen van kristallen effect heeft bij enigerlei aandoeningen.

Maar, indien je baat hebt bij zulk een behandeling, of bij het dragen van zo'n kristal, wordt jou zulk een kristallenbehandeling door elke beoefenaar ervan ten sterkste aangeraden.

Organisaties gespecialiseerd in kristallentherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in kristallentherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht