ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Klankmeditatie

Klankmeditatie is, net als klankmassage, het gerichte gebruik van klank door middel van de stem en/of andere instrumenten, teneinde de geest en het lichaam terug tot rust, of in balans te brengen. Dit gebeurt door het principe van resonantie. Het lichaam bestaat namelijk uit energie die op diverse frequenties vibreert.

Klankmeditatie brengt het lichaam, de geest en de emoties met elkaar in harmonie door eventueel blokkades weg te nemen, spanningen los te laten en door het innerlijke zo optimaal mogelijk aan te sterken.

De klankmeditatie kan dus, naast een relaxerende toestand teweeg te brengen, ook het zelfgenezende vermogen van het lichaam aanwakkeren, en via een innerlijke rust de toename van levensvreugde, creativiteit en scheppingskracht in zijn totaliteit in de mens doen ontwaken.

Naast de alombekende instrumenten, waaronder de gitaar, piano, viool, enzovoorts, zijn akoestische instrumenten, zoals, onder andere, de hang, klankschalen, gongs, klokkenspelen, tingha's, stemvorken, et cetera: allemaal instrumenten, die tijdens een klankmeditatie kunnen worden gebruikt. Van geen één kan worden gezegd dat het beter is dan het andere. Ook bestaan er natuurlijk zeer vele CD's met muziekstukken waarop men kan mediteren en op YouTube is er voor elk wat wils.

In de open natuur, naar het gezang van vogels luisteren, is een klankmeditatie op zichzelf. Maar ook de menselijke stem kan bij klankmeditatie een grote rol spelen. Vooral de klanken van je eigen stem. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitspreken van mantra's, of gewoonweg zingen: ze kunnen heilzaam op het lichaam inwerken, je ontladen, en de nodige innerlijke rust bezorgen.

Organisaties gespecialiseerd in klankmeditatie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in klankmeditatie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht