ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Klankmassage brengt het lichaam, de geest en de emoties met elkaar in harmonie

Klankmassage kan helend op het lichaam inwerken door het zelfgenezende vermogen aan te wakkeren.
door Tsenne Kikke - zondag 11 november 2012 4:57

Klankmassage is het gerichte gebruik van klank door middel van de stem en/of andere instrumenten, teneinde de geest en het lichaam terug tot rust, of in balans te brengen. Dit gebeurt door het principe van resonantie. Het lichaam bestaat namelijk uit energie die op diverse frequenties vibreert. Klankmassage brengt het lichaam, de geest en de emoties met elkaar in harmonie door eventueel blokkades weg te nemen, spanningen los te laten en door het innerlijke zo optimaal mogelijk aan te sterken.

De klankmassage kan dus het zelfgenezend vermogen aanwakkeren, en de toename van levensvreugde, creativiteit en scheppingskracht in zijn totaliteit in de mens doen ontwaken.

Naast de alombekende instrumenten, waaronder de gitaar, piano, viool, enzovoorts, zijn akoestische instrumenten, zoals, onder andere, de hang, klankschalen, gongs, klokkenspelen, tingha's, stemvorken, et cetera: allemaal instrumenten, die tijdens een klankmassage kunnen worden gebruikt. Van geen één kan worden gezegd dat het beter is dan het andere.

In de open natuur, naar het gezang van vogels luisteren, is een klankmassage op zichzelf. Maar ook de menselijke stem kan bij klankmassage een grote rol spelen. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitspreken van mantra's, of gewoonweg zingen: ze kunnen heilzaam op het lichaam inwerken, je ontladen, en de nodige innerlijke rust bezorgen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met klankmassage? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht