ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Klankmassage

Klankmassage is het gerichte gebruik van klank door middel van de stem en/of andere instrumenten, teneinde de geest en het lichaam terug tot rust, of in balans te brengen. Dit gebeurt door het principe van resonantie. Het lichaam bestaat namelijk uit energie die op diverse frequenties vibreert. Klankmassage brengt het lichaam, de geest en de emoties met elkaar in harmonie door eventueel blokkades weg te nemen, spanningen los te laten en door het innerlijke zo optimaal mogelijk aan te sterken.

De klankmassage kan dus het zelfgenezend vermogen aanwakkeren, en de toename van levensvreugde, creativiteit en scheppingskracht in zijn totaliteit in de mens doen ontwaken.

Naast de alombekende instrumenten, waaronder de gitaar, piano, viool, enzovoorts, zijn akoestische instrumenten, zoals, onder andere, de hang, klankschalen, gongs, klokkenspelen, tingha's, stemvorken, et cetera: allemaal instrumenten, die tijdens een klankmassage kunnen worden gebruikt. Van geen één kan worden gezegd dat het beter is dan het andere.

In de open natuur, naar het gezang van vogels luisteren, is een klankmassage op zichzelf. Maar ook de menselijke stem kan bij klankmassage een grote rol spelen. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitspreken van mantra's, of gewoonweg zingen: ze kunnen heilzaam op het lichaam inwerken, je ontladen, en de nodige innerlijke rust bezorgen.

Organisaties gespecialiseerd in klankmassage


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in klankmassage op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht