ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Karate

Karate is een Japanse vechtkunst die sterk onder invloed staat van de Chinese vechtkunsten. Een beoefenaar ervan wordt een karateka genoemd.

Karate bestaat uit:

1) kihon, of basistechnieken, bestaande uit arm- en handtechnieken, been- en voettechnieken en ademhalingsoefeningen.

2) kata, of een ingebeeld gevecht tegen 4 tot 8 denkbeeldige tegenstanders, die uit verschillende richtingen aanvallen.

3) kumite, ook bekend als 'sparren', is een onderdeel van karate, maar ook van andere Japanse vechtsporten, waarin men met een partner traint of vecht.

4) tameshiwara, of breektechnieken, en ...

5) Kiko, of energetische oefeningen, vergelijkbaar met deze van het Chinese Qigong. Dankzij het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt de stroming van Qi - oftewel: levensenergie - in het lichaam positief beïnvloed. Elk lichaamdeel - met de nadruk op interne organen - wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in evenwicht. Door het uitvoeren van de Qigong-oefeningen poogt men deze balans te onderhouden, aan te vullen, of te herstellen.

Letterlijk betekent karate: 'de lege hand'. Karate gebruikte indertijd, en onder druk van bepaalde wetgevingen, geen wapens. Vandaar de naam. De Koreaanse versie van karate heet Taekwondo, wat betekent: “de weg van de hand en voet”.

Karate wordt ook verdeeld in verschillende stijlen. Elke stijl heeft andere kata’s en filosofische aspecten. Sommige stijlen zijn full-contact (hierbij mag je hard raken), andere zijn semi-contact (zacht raken), en tenslotte heb je nog de no-contact stijl (niet raken).

Organisaties gespecialiseerd in karate


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in karate op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht