ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hydrotherapeut

De hydrotherapeut stemt de behandeling af op de persoonlijkheid, gevoeligheid en algemene gezondheidstoestand en eventueel aan de ziekte waaraan de persoon lijdt. Hij gebruikt daarbij verschillende technieken. De meest gangbare zijn onder andere baden, douches en omslagen.

Hydrotherapie, ook wel balneotherapie genoemd, is de therapeutische gebruikmaking van water ter voorkoming en behandeling van ziekte. Kortom: hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in warm water. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor, dat je nog maar 10% van je werkelijke gewicht hoeft te dragen, wanneer je in water beweegt. Dit biedt dan ook mogelijkheden voor mensen, die niet belast mogen of kunnen oefenen.

Het grote voordeel van oefenen in het water is dat het lichaam licht aanvoelt, angst om te vallen verdwijnt en men kan door het warme water gemakkelijk ontspannen waardoor er minder pijn ervaren wordt.

De hydrotherapeut is in wezen een fysiotherapeut die ook revalidanten in het water behandelt. Hij verleent hulp bij ADL-activiteiten, helpt revalidanten bij het in en uit het water gaan en houdt toezicht.

Ander doelgroepen zijn, bijvoorbeeld: mensen die zeer laag belastbaar zijn en op het 'droge' moeilijk vooruit kunnen, mensen met reuma, met fibromyalgie, met rugklachten of chronische pijnklachten. Maar deze therapie is ook aangewezen als onderdeel van het revalidatieproces na een nieuwe heup of knie en na sportgerelateerde knie- en schouderoperaties.

Ook zijn er hydrotherapeuten die zich met dieren bezighouden, vooral met honden na een operatie. Het dier krijgt een zwemvest en indien nodig extra drijfmiddelen.

Organisaties geregistreerd als hydrotherapeut


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als hydrotherapeut op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht