ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Graancirkels

Eigenlijk heeft het niet veel zin om over dit thema iets te publiceren en er woorden aan vuil te maken. Bovendien bestaan er veel te veel verschillende uit-de-duim-gezogen opvattingen omtrent het ontstaan van graancirkels. Allereerst is er de aanname dat buitenaardse wezens de makers ervan zouden zijn - en, voor de rest kan je er niets zinnigs over lezen, zelfs niet op Wikipedia.

Mensen leven nu eenmaal in hun verbeeldingswereld, en velen onder hen zijn dan ook bijgelovig, goedgelovig, gewoonweg naïef, of uit op sensatie. En, indien men een leugen voor zichzelf vaak genoeg herhaalt, ontpopt deze zich automatisch tot eigen 'waarheden'.

In onderstaande videoclip wordt duidelijk aangetoond dat graancirkels sinds 1970 het werk zijn van mensen die het als grap bedoelden. Natuurlijk mag je in bovenaardse dingen blijven geloven: indien jouw hersenen jou dat blijven wijsmaken - of, omdat het op Wikipedia staat. :-).

Op laatstgenoemde staat er, onder andere, het verhaal te lezen over 'een mogelijke graancirkel daterend uit 1678'. Ook vind je er een afbeelding op van een duivel die een graancirkel maait. Verder staat er vermeld 'dat een klein deel door mensen is gemaakt', insinuerend dat het merendeel niet door mensenhanden zouden zijn gemaakt?...

Kortom: allemaal zaken, die bedoeld zijn om de menselijke verbeeldingswereld aan te spreken. Het Wikipedia artikel eindigend met de woorden dat er een reizende tentoonstelling is/was, over van door mensen gemaakte graancirkels als van de 'onverklaarbare'... :-)

Och, bekijk onderstaand filmpje als aanvulling van de ontbrekende woorden...

Toeval of geen toeval, zo verscheen er in een Amerikaanse krant dat er een nieuwe graancirkel was opgedoken. Bovendien gaf men instructies hoe je zoiets maakt… Nu is het aan jou!

Organisaties gespecialiseerd in graancirkels


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in graancirkels op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht