ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gelaatsverzorging

Iemand die gelaatsverzorging beoefent is een visagist.

Van alle lichaamsdelen is het gelaat het meest zichtbare en gelaatsbehandelingen worden meestal uitgevoerd door schoonheidsspecialisten, die dus van speciaal daarvoor bestemde opleidingen hebben genoten. Het doel van gelaatsbehandelingen is, bijvoorbeeld, huidverbetering en ontspanning. Elke gelaatsbehandeling wordt normaliter afgestemd op het huidtype en de eventuele problematiek.

Gelaatsverzorging in een gespecialiseerd instituut vereist vaak een zekere budget en is bijgevolg niet toegankelijk voor iedereen. Daarom verkiezen bepaalde vrouwen om dagelijks, gedurende een kwartiertje of zo, hun gezicht zélf te verzorgen. Maar, bij gebrek aan techniek, maken ze vaak fouten bij het ontschminken, of bij het aanbrengen van een hydraterende crème.

De verzorging van het gezicht omvat drie uiterst belangrijke stappen, die erin bestaan om het gezicht te reinigen, te versterken en te hydrateren. Daarbij moet men rekening houden met het huidtype. Heb je een normale huid? Een droge? Een doffe? Een vette? Een gemengde? Een gevoelige huid, een jonge of rijpe huid? - enzovoorts.

In wezen moet het gelaat zowel 's ochtends als 's avonds gereinigd worden om stof en alle in de poriën opgeslagen onzuiverheden, weg te nemen. De reinigingsproducten handelen als essentiële factoren om, bijvoorbeeld, de verschijning van rimpels uit te stellen. Niet te vergeten is de reiniging van de hals. Dit deel van de huid vereist een even grote aandacht als het gezicht - want, het is vaak daar waar de eerste tekenen van leeftijd verschijnen.

Onder invloed van interne en externe factoren verandert je huid in de loop van de tijd. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om de juiste crèmes te gebruiken. 

Zo is dehydratie van het gezicht primordiaal, maar indien men zich schminkt en lippenstift gebruikt, moet men extra, aangepaste reinigingsmiddelen aanschaffen.

Hoe meer oog make-up men gebruikt, hoe aangepaster het reinigingsproduct zal moeten zijn om irritaties rond de ogen te voorkomen. Als het ontschminken van de ogen niet behoorlijk wordt uitgevoerd, blijven de poriën geblokkeerd en kunnen kleine vlekken zich eventueel ontwikkelen. Daarom is het ook belangrijk om steeds een proper wattenschijfje, een papieren zakdoek of een wattenstaafje voor elk oog te gebruiken.

Ook zou men altijd ervan moeten uitgaan dat lippenstift volledig wordt verwijdert om zo droge en ruwe lippen te vermijden. De lippen moeten regelmatig gehydrateerd worden: zij worden immers in het bijzonder aan de uitdrogende gevolgen van zon en wind blootgesteld omdat ze geen talgklieren bevatten. Perfect gehydrateerde lippen zijn eveneens gemakkelijker om op te maken, want ze zijn gladder en lippenstift zal dus een langere houdbaarheid hebben.

Schrubben, bijvoorbeeld, is een supersnelle truc om je lippen zo glad als zijde te krijgen. Wrijf enkele keren per week 's avonds zachtjes met een zachte tandenborstel over je lippen , dit om de dode huidcellen te verwijderen. Breng dan een verzorgende balsem aan. De volgende ochtend sta je op met supergladde lippen, klaar voor een mooi kleurtje. Je zult ook merken dat de lippenstift zich dan beter en langer hecht.

Ook mannen, gemotiveerd door de reclame, schenken tegenwoordig meer en meer aandacht aan gelaatsverzorging. Maar een mannenhuid verschilt sterk van van een vrouwenhuid.

Naast de gezichtsbeharing, zijn er wezenlijke verschillen. Het mannelijk hormoon testosteron maakt dat de huid gemiddeld 25% dikker is dan die van een vrouw. Ook is een mannenhuid steviger en de talg en de talgproductie zijn ook anders. Na de pubertijd maakt de huid van mannen - ook weer onder invloed van hormonen - meer talg aan dan die van vrouwen. Dat is ook de reden dat jonge mannen vaak langer last hebben van acne. Los van de leeftijd, hebben mannen een hogere collageendichtheid dan vrouwen.

Kortom: je kunt je eigen gelaat verzorgen, maar indien je het kunt veroorloven, zowel wat geld als tijd betreft, gaat er niets boven een gelaatsverzorging dat door een gespecialiseerd iemand wordt uitgevoerd. Je maakt kennis met verschillende verzorgingsproducten, cosmetische en natuurlijke producten en oliën ontspannen en verstevigen de gelaatsspieren, de bloedomloop wordt gestimuleerd - en, naast de verschillende huidbehandelingen zijn een gelaatsmasker en een professionele gelaatsmassage geen extra luxe, maar een weldaad voor het gelaat.

Organisaties gespecialiseerd in gelaatsverzorging


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in gelaatsverzorging op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht