ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Visagist

Visagie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het accentueren van de sterke kanten van een gezicht en het camoufleren, of corrigeren, van de minder sterke kanten. Het woord 'visagie' is afgeleid van het Franse woord 'visage', dat 'gelaat' betekent. Mensen, die werkzaam zijn in dit vakgebied, worden visagisten genoemd.

De specifieke vakkennis van een visagist(e) richt zich vooral op de diverse huidtypen en de kleuren van de huid met de daarbij behorende make-up. Wel beschikt elke visagist(e) over een eigen stijl. Zo kunnen visagisten goed zijn in, bijvoorbeeld, tv-make up, of juist meer in de make-up voor een fotosessie, of bij een modeshow.

Het aanbrengen van make-up beoogt een positieve bijdrage aan het uiterlijk te leveren, bijvoorbeeld: bij fotoreportages van bruiloften en modeshows.

Ook bij optredens in het theater, op televisie, of in films, waarbij het felle licht de huid doet glimmen, zorgt het werk van de visagist(e) ervoor dat de kwaliteit van het beeld toeneemt. De huid gaat, bijvoorbeeld, glimmen doordat deze van nature vettig is en zo het licht gaat reflecteren. Visagisten lossen dit op door gebruik te maken van poeder.
 
Niet alle schoonheidsspecialisten zijn visagisten, en een visagist(e) is helemaal niet hetzelfde als, bijvoorbeeld, een grimeur. Deze laatste is gespecialiseerd in het opmaken van mensen ten behoeve van, bijvoorbeeld, toneelproducties. Of, het aanbrengen van andere neuzen, het kaal maken van een persoon, of door middel van gebitsprotheses een ander uiterlijk creëren.

Organisaties geregistreerd als visagist


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als visagist op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht