ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Feldenkraismethode

De Feldenkraismethode, ontwikkeld door Moshé Feldenkrais (1904–1984), bestaat uit het maken van ongewone maar gemakkelijk uit te voeren bewegingen (de oefeningen vergen noch spanning, noch inspanning) om de spieren te verlossen van hun gewoonten. Dit leidt tot bewustwording van het lichaam en verbetering van fysieke en mentale prestaties.

Het ontwikkelen van gewoonten, dat wil zeggen: bewegingen en houdingen die we onbewust steeds herhalen, beperkt ons lichaam geleidelijk in zijn vrijheid. Daardoor is het minder goed in staat te strijden tegen pijn of bezit te nemen van de ruimte.

De Feldenkraismethode helpt ons andere, niet-ingesleten gewoonten te ontwikkelen die we kunnen kiezen; dit, afhankelijk van de situatie: activiteit (zoals dansen), tijdstip (avond, dag), houding (slapend, zittend), enzovoort.

Kortom: het gaat om bewustwording van uw vrijheid van bewegen door ongewone bewegingen aan te leren. Met andere woorden: de methode beoogt het bijzondere scala van bewegingen te ontdekken die ons lichaam kan maken, vrijwel niet gehinderd door minder goede gewoonten. Anderzijds wil ze afrekenen met houdingen die we onbewust hebben ontwikkeld om de pijntjes van alledag te omzeilen (en zelfs op te ruimen).

Het lichaam hervindt zijn soepelheid en alle mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Het zelfbewustzijn profiteert hier natuurlijk ook van.

Organisaties gespecialiseerd in feldenkraismethode


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in feldenkraismethode op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht