ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Engelenkaartlezen

Mogelijk ook bekend als engelenkaartreading.

Het lezen van engelenkaarten kan men gerust vergelijken met het werken met tarotkaarten - met dit verschil, dat de afbeeldingen natuurlijk totaal anders zijn. Een ander verschil is het aantal kaarten. Daar waar er in het tarotspel 78 kaarten zijn, die onderverdeeld worden in de 'grote arcana' en de 'kleine' arcana', speelt het aantal bij engelenkaarten geen enkele rol. Dat aantal is dus afhankelijk van de ontwerper.

Veel mensen verkrijgen het gevoel om, na de een of andere mystieke ervaring te hebben doorgemaakt, in contact te blijven staan met een gids, of engel. Deze kan als onzichtbare gids, of beschermer optreden en de mens in de nachtelijke dromen bezoeken of in visioenen tevoorschijn treden.

Maar, indien men zelf contact wil zoeken in die momenten dat men het zelf verkiest, kan men naar het schijnt met engelenkaarten werken. De meeste van die kaarten bevatten series van positieve boodschappen - of, er staan eenvoudige, blijmoedige zinnetjes op afgedrukt. Soms zit er een pendeltje bij om zich beter te kunnen afstemmen.

Net als bij het tarotspel baart - enkel en alleen na zeer veel en ernstige oefening  - kunst. Natuurlijk is er meestal bij elk pak kaarten een boek bijgevoegd waarin de nodige instructies staan én de betekenis van elke individuele kaart. Engelenkaarten zijn dus voor de beoefenaars ervan een perfect medium om een relatie met een engel, een bewaarengel, aartsengel, of spirituele gids op te bouwen.

Sommige auteurs raden aan om, na aankoop van de engelenkaarten, ze via een eenvoudig ritueel te zuiveren. In wezen moeten die kaarten doordrenkt zijn met jouw fluïdum en mogen ze geen sporen dragen van mensen die ze ooit daarvoor hebben vastgenomen, of aangeraakt.

Ondertussen zijn auteurs reeds zo creatief geweest om met engelkaarten op eenzelfde manier om te springen als met tarotkaarten. Zo kan men bij vraagstellingen met drie kaarten werken, met zes, of met meer om - dankzij diverse legpatronen - antwoorden te verkrijgen op levensvragen.

Kortom: werken met engelenkaarten is afhankelijk van iemands persoonlijk geloof en overtuigingen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor tarotkaarten én voor elk ander hulpmiddel.

De kunst bestaat er evenwel uit om er niet naar te leven en om zich niet al teveel te laten beïnvloeden door de betekenissen van de kaarten die in het boek worden beschreven, gewoonweg omdat elke vertaling van de beelden op die kaarten een kwestie is van een strikte persoonlijke interpretatie.

Ook wegdromen is misschien geen aanrader, omdat men dan eerder in een trance kan wegzinken met als gevolg dat men zich er totaal in verliest. Anders gezegd: hoe bewuster je met engelen en gidsen omgaat, hoe beter.

Organisaties gespecialiseerd in engelenkaartlezen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in engelenkaartlezen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht