ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Droomanalyse

In de eerste plaats is de droom de bewaker van de slaap. Dromen zijn eveneens signalen vanuit ons onderbewuste. Onder de vorm van beelden en symbolen brengen ze boodschappen de nieuwe, opgedane dingen te verwerken, om inzicht te krijgen in onszelf, juiste stappen te zetten of belangrijke beslissingen te nemen, en ze kunnen ons helpen op onze weg naar persoonlijke groei.

Dromen 'begrijpen' kan je leren, waarbij je moet rekening houden met het feit dat elke mens elk symbool anders vertaalt. Er bestaan eenvoudige technieken die jou een heel eind op weg zetten om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat kan verbluffend zijn. Via droomtekenen, voice dialogue, imaginatie-oefeningen en visualisatietechnieken, kan men op zoek gaan naar de meest persoonlijke uitleg ervan. Blokkades kunnen soms worden losgemaakt, waardoor transformatieprocessen op gang komen. Hierdoor krijgen nieuwe impulsen de kans zich aan te dienen en te ontwikkelen.

Zoals uiterlijke beweging het lichaam in goede conditie houdt, zo laat het werken met dromen en symbolen toe innerlijk in beweging te blijven. Dit evenwicht is onontbeerlijk wanneer harmonie als basispijler dient voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid.

Organisaties gespecialiseerd in droomanalyse


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in droomanalyse op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht