ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Droomanalyse is een dankbaar hulpmiddel om een innerlijk evenwicht te creëren

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zaterdag 21 juli 2012 13:16

In de eerste plaats is de droom de bewaker van de slaap. Dromen zijn eveneens signalen vanuit ons onderbewuste. Onder de vorm van beelden en symbolen brengen ze boodschappen de nieuwe, opgedane dingen te verwerken, om inzicht te krijgen in onszelf, juiste stappen te zetten of belangrijke beslissingen te nemen, en ze kunnen ons helpen op onze weg naar persoonlijke groei.

Dromen 'begrijpen' kan je leren, waarbij je moet rekening houden met het feit dat elke mens elk symbool anders vertaalt. Er bestaan eenvoudige technieken die jou een heel eind op weg zetten om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat kan verbluffend zijn. Via droomtekenen, voice dialogue, imaginatie-oefeningen en visualisatietechnieken, kan men op zoek gaan naar de meest persoonlijke uitleg ervan. Blokkades kunnen soms worden losgemaakt, waardoor transformatieprocessen op gang komen. Hierdoor krijgen nieuwe impulsen de kans zich aan te dienen en te ontwikkelen.

Zoals uiterlijke beweging het lichaam in goede conditie houdt, zo laat het werken met dromen en symbolen toe innerlijk in beweging te blijven. Dit evenwicht is onontbeerlijk wanneer harmonie als basispijler dient voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met het thema 'droomanalyse'? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht