ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Diëtist

Mogelijk ook bekend als voedingsdeskundige.

Een diëtist(e), of voedingsdeskundige, is een specialist op het gebied van voeding en voedselpatronen; een deskundige, die op de persoon toegesneden voedingspatronen ontdekt, bestudeert en zo nodig aanpast. Hij/zij kan door het adviseren van een bepaald eetpatroon de lichamelijke gezondheid bevorderen. Daarnaast heeft een diëtist(e) kennis van gedrag rondom de voeding en kan hij/zij de patiënt/cliënt begeleiden en motiveren bij het volgen van het dieet.

Wat is een evenwichtige voeding'? Hoe bestrijd je best overgewicht? Gelden voor een kind en volwassene dezelfde voedingsregels? Kan gezond ook lekker zijn? Allemaal vragen die de meeste mensen die willen diëten kunnen interesseren. Bovendien horen, of lezen we in de media bijna dagelijks iets over gezonde voeding. Helaas worden we veel te veelvuldig met tegenstrijdige zaken geconfronteerd. Welke informatie is juist? De diëtist is in dat geval de geschikte persoon om je correct te informeren.

De diëtist geeft zowel voedings- als dieetadvies.

  • Voedingsadvies: Hierbij geeft de diëtist advies over voeding, zonder dat er sprake is van een aandoening. Voedingsadvies kan nuttig zijn bij: sporten, zwangerschap, borstvoeding, vegetarisme, gezonde voeding voor kinderen en volwassenen in het algemeen.
  • Dieetadvies: wordt gegeven wanneer er sprake is van een aandoening of ziekte. Bijvoorbeeld bij: gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas), diabetes (type 1 en type 2) en gestoorde glycemie, lipidenstoornissen (te hoge cholesterol en/of triglyceriden), spijsverteringsproblemen, eetstoornissen, allergieën en voedingsintoleranties, en opvolging van sondevoeding thuis.

Bovendien kampen steeds meer jonge meisjes met anorexia en met andere vormen van eetstoornissen, jongens ook. Maar, meisjes laten zich soms gek maken door tips over extreem afvallen op pro-ana-sites.

Bij een eerste bezoek brengt de diëtist je voedingspatroon in kaart. Op basis hiervan zal de diëtist een aangepast voedingsschema opstellen. Je krijgt dus letterlijk een individuele begeleiding. De diëtist zal bij het opstellen van het schema ook rekening houden met persoonlijke factoren als je voedingsgewoonten, je werkuren, je beweging, enz. De diëtist zal bij de volgende sessies opvolgen hoe je het voedingsschema hebt kunnen opvolgen.

Tijdens de tweede consultatie mag u op basis van de anamnese een berekening van het verbruik verwachten en worden er voorstellen tot wijziging samen besproken. Tijdens volgende consultaties worden eventuele problemen samen doorgenomen en wordt u nauwkeurig opgevolgd.

Organisaties geregistreerd als diëtist


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als diëtist op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht