ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Channeling

Het gegeven 'channeling' is al zo oud als de mensheid, de benaming is echter tamelijk recent.

Je kent waarschijnlijk wel het orakel van Delphi, dat door inademen van bepaalde gassen een veranderde bewustzijnstoestand onderging en daardoor inzichten kreeg vanuit andere dimensies.

Je kent alvast het trancereizen van de Sjamaan. Ook vergeten we niet de moderne technieken om een alfa of theta hersengolfpatroon te bewerkstelligen, om zo informatie door te 'channelen' vanuit andere dimensies. Belangrijk is de gewijzigde bewustzijnstoestand die men tot stand brengt, met of zonder hulpmiddelen, bewust geactiveerd of spontaan.

Het channel zet het oordelend bewustzijnsniveau aan de kant om informatie vanuit het Hogere Zelf of het collectieve onbewuste door te geven. De informatie is energie die door de stem van het channel vertaald wordt in voor ons, meestal, begrijpelijke woorden. De energie kan ook de vorm van een entiteit aannemen die zich kan presenteren onder een naam, denken we maar aan Jane Roberts, die Seth channelt. Als het lichaam alleen maar energie doorgeeft en geen informatie in woord of beeld, waaronder bijvoorbeeld tekeningen, rekent men dit niet onder de noemer channeling, evenmin alle vormen van buitenzintuiglijke waarneming, als BZW afgekort.

Channeling is dus een proces waarbij een individu, 'channeler' genaamd, ingenomen wordt door een entiteit, die dan via de channeler spreekt. Channelingen begonnen rond de jaren 1920 dankzij Edgar Cayce, en in 1972 werd er terug leven ingeblazen met de publicatie van 'Seth Speaks' ('Seth spreekt'), geschreven door de reeds vernoemde Jane Roberts en Robert Butts, haar man.

Zij beweerden dat 'Seth", een heel wijze 'ongeziene entiteit', zijn wijsheid aan Jane doorgaf, die het aan Robert Butts dicteerde terwijl ze in een trance was. Robert schreef elke woord neer. Hoewel Roberts, een redelijk talentvol dichter, duidelijk heel belezen was en vele boeken over godsdienstige en occulte tradities had gelezen, stelden haar advocaten haar voor alsof ze ideeën meedeelde die boven haar niveau lagen. Dit is voor hen een bewijs dat ze bezield was. 

Actrice Shirley MacLaine, in samenwerking met het televisienetwerk ABC, gaven channeling een nieuwe duw in de rug. In 1987, toonde ABC een miniserie, gebaseerd op MacLaine's boek 'Out on a Limb', waarin men kon zien hoe MacLaine met geesten, via channeler Kevin Ryerson, converseert. Eén van de geesten, die via Ryerson sprak, was een tijdsgenoot van Jezus die 'John' heette. Deze 'John'vertelde aan MacLaine dat ze de medeschepper is van de wereld met God.  

Eén van MacLaine's favoriete channelers is J.Z. Knight. Zij beweert dat ze een 35.000 jaar oude Cro-magnon krijger kanaliseert met de naam Ramtha. Dit idee heeft haar ondertussen zowel wereldberoemd evenals schatrijk gemaakt.  

Het raadplegen van een channel, of 'kanaal van boven', kan aan jouw leven bepaalde wendingen geven, omdat - volgens de beoefenaars ervan - de informatie die je krijgt altijd jouw perfectie zal accentueren.

Organisaties gespecialiseerd in channeling


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in channeling op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht