ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Neen, de wereld vergaat niet in september. Sorry, doemdenkers!

Deze blog handelt over doemdenken, (bij)geloof, engeltjes en verbeelding.
door Tsenne Kikke - dinsdag 25 augustus 2015 1:29

Begin vorige week, bijvoorbeeld, verzamelden doemdenkers van over de hele wereld zich om de agenda’s gelijk te stemmen. Het belangrijkste agendapunt was het einde van onze planeet Aarde. Volgens verschillende sektes zouden we op 23 of op 28 september aan ons einde komen, wellicht door een botsing met een gigantische asteroïde, 2012 TT5 genaamd.

NASA heeft de geruchten omtrent het nakende einde van de aarde de kop ingedrukt. In een persbericht liet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie weten dat er geen gigantische asteroïde op weg is naar onze blauwe planeet.

Dus: de Aarde wordt niet bedreigd door een asteroïde en de wereld zal in september niet vergaan. “Er is geen wetenschappelijke basis, noch bewijs dat een asteroïde of ander ruimteobject tussen 15 en 28 september de Aarde zal raken,” beweerde NASA in een persbericht.

Natuurlijk kon NASA de doemdenkers niet overtuigen met dat persbericht. De site InfoWars - die overal complottheorieën ziet - liet weten dat de NASA zulke berichten natuurlijk zal ontkennen. “Uiteraard ontkent NASA dit, waarom zouden ze ons iets anders vertellen? Ze krijgen geld van de overheid,” aldus John Bowne van InfoWars.

Over het thema 'Doemdenken' heb ik het reeds eerder gehad. Daarin maakte ik, onder andere, melding van de Belgische Patrick Geryl uit Deurne: van al zijn beweringen bleek achteraf niets te kloppen.

Ook Peter Vereecke, sinds 2009 de initiatiefnemer van de 'burgerbeweging Belfort-group', vertikt het om op te geven. Hij loopt al jarenlang met diverse complottheorieën in zijn hoofd rond, waaronder de theorie van de chemtrails, zijnde: de overtuiging dat de witte rookslierten die vliegtuigen achterlaten geen onschuldige condensatiesporen zijn. Hij is ervan overtuigd dat wij in het grootste geheim besproeid worden, met gifstoffen, zware metalen, ziekmakende micro-organismen, nano-robots, en zo meer.

Hij gelooft ook dat niet Al Qaeda, maar de Amerikaanse regering zelf verantwoordelijk was voor de aanslagen van 11 september. De maanlanding vond volgens hem nooit plaats, maar werd in een Hollywood-studio in scène gezet. John F. Kennedy werd niet door de eenzame schutter Lee Harvey Oswald vermoord, maar door zijn bloedeigen vrouw Jackie, zoals de videobeelden volgens Vereecke duidelijk uitwijzen. In de evolutietheorie gelooft hij - uiteraard - ook niet, enzovoorts.

In elk geval laat ik hem hieronder zelf aan het woord, en misschien kun je jouw denken aan het zijne koppelen. Tenslotte heeft elke mens recht op zo'n eigen denken - en, het is niet omdat ik geen jota geloof van al hetgeen hij uitkraamt - hoe 'goed' hij het ook bedoelt - dat jij hetzelfde moet doen.

In Nederland verblijft dan weer de doemdenker Frank Hoogerbeets; een man, die in de media 'onheilsprofeet' wordt genoemd, en naar het schijnt al zeer veel verkeerde voorspellingen heeft gedaan. Die sterveling leeft - volgens mij - in zijn verbeeldingswereld door, bijvoorbeeld, te beweren dat hij in contact staat met engelen, aartsengelen, en met nog veel, veel meer. Op zijn website publiceert hij er een gehele waslijst van. Zo voorspelde hij de nooit voorgedane aardbeving van 28 mei 2015 met een kracht van meer dan 8,8.

Waarschijnlijk voorspelde hij op dat moment de komst van de film 'San Andreas'. Maar, die film verscheen op 29 mei 2015, een dag later dus - doch, op een dag of twee gaan we niet kijken, hé!

Op zijn website staat er nog immer de volgende tekst, daterend uit 2013: "Persoonlijk geloof ik dat we binnenkort opnieuw de 4e en lagere 5e dimensie zullen binnengaan, anders dan toen we die verlieten tijdens de laatste vernietiging van Atlantis 12.000 jaar geleden. Ik zeg niet dat er in maart (2013) een poolverschuiving van 90° komt; het zou heel goed de aanvang kunnen zijn die leidt naar een omwenteling van 90° later dit jaar. Als ik het helemaal fout heb, geen probleem, zoniet, dan ben je gewaarschuwd..."

Verder kunnen we lezen dat Frank Hoogerbeets in contact staat met Aartsengel Uriël...

In elk geval ga ik van de veronderstelling uit, dat die man effectief in de veronderstelling leeft dat hij in contact staat met engelen en consoorten. Nu moet ik toegeven, dat er in onze gewesten nog velen zijn die de mensen daarbuiten gelijkaardige zaken wijsmaken; zaken, gebaseerd op een persoonlijk geloof, niet op een echt weten. Maar, als die engeltjes geen positievere en juistere boodschappen aan ons kunnen mededelen, dan zou ik ze ontslagen, en ze terugsturen naar daar waar ze vandaan komen.

Ik bedoel: ze uit de verbeeldingswereld schrappen, en definitief verwijderen.

Toegegeven: het is een moeilijke opdracht, maar geen onmogelijke...,

... en een noodzakelijke, indien men een gezond denken prefereert.

Nawoord 24/1/2019: Vandaag verkreeg ik een e-mailtje van Frank Hoogerbeets, waarin hij aangeeft dat hij geen profeet is, noch doemdenker, dat hij niet naar 'geesten' luistert, ook niet het einde van de wereld had voorspeld, en eindigde met de vraag om zijn foto van deze website te verwijderen, waaraan ik met heel veel plezier heb voldaan.

Toegegeven: ik heb die man nooit ontmoet - en, als ik iets van hem las (zoals zijn Aartsengel Uriel-contact), dan waren de allereerste zinnen reeds voldoende om af te haken. Wel was ik indertijd benieuwd wat de media over hem dacht, en vond zaken, zoals... (klik op de links)

- Magnitude 9 Earthquake Will Hit US, Canadian West Coast Between Feb 21 And Mar 7, Astrologer Pr

- EARTHQUAKE WARNING: West coast USA could 'suffer magnitude 9 Big One within weeks'edicts.

- Australian expert rubbishes Dutch 'mystic' who claims the alignment of the planets could trigger a devastating 8.0-magnitude 'mega-quake' over Christmas.

- Amerika in paniek: Nederlander voorspelt zwaarste aardbeving in de geschiedenis

... en zo meer.

Natuurlijk zullen mensen, zoals een Frank, weleens juist raden, net zoals een stilstaande klok elke 24 uur tweemaal de juiste tijd aanduidt. :-)

Anderzijds nodig ik hem uit om zijn eerstvolgende voorspellingen aan ons over te maken, opdat we zijn juistheden voor onszelf kunnen verifiëren.

Commentaar


Tsenne Kikke Gepost op: 24/01/2019 17:37:37
Tsenne Kikke

Vandaag reageerde Frank Hoogerbeets op een blog uit 2015...Ik stelde hem voor om zijn eerstvolgende voorspellingen tijdig aan ons over te maken. Goed idee?...


Tsenne Kikke Gepost op: 25/01/2019 14:26:03
Tsenne Kikke

Hieroip antwoordde hij mij, onder andere: "Mijn aardbevingsverwachtingen zijn gebaseerd op waarneming van planeet- en maanstanden, waarvoor ik het SSGI algoritme heb ontwikkeld. Sommige wetenschappers beginnen zich in toenemende mate hiervoor te interesseren, zoals blijkt uit degenen die mij volgen op Twitter. Zij hebben namelijk wel in de gaten dat ik het veel te vaak bij het juiste eind heb. Natuurlijk is de klok altijd twee maal per dag juist, maar daarmee zou nooit een nauwkeurigheid van 80% worden bereikt.

En de media? Ja altijd heel interessant wat zij schrijven. Neem de Daily Express. Zij schrijven tegenwoordig wel twee maal per week over mijn werk. Vreemd dat zij dit doen als ik niet serieus genomen zou moeten worden. Nog vreemder is dat zij in elk artikel over mij zogenaamd citeren dat de aardbevingen zouden worden veroorzaakt door gravitatiekrachten. Dit staat haaks op wat er sinds jaar en dag op mijn website wordt aangegeven. Maar ach, zo nauwkeurig hoeven we niet te zijn toch? De publieke opinie mag toch wel een beetje gemanipuleerd worden toch?"


Tsenne Kikke Gepost op: 25/01/2019 18:18:27
Tsenne Kikke

En...: "Als laatste opmerking wil ik het nogmaals hebben over de rol van de media, die zaken nogal eens willen aandikken om meer lezers te trekken.

Als ik in een verwachting aangeef dat er mogelijk een zwaardere beving kan komen in een specifiek tijdskader, dan zullen de media zeggen dat er beslist een zware beving gaat komen. Het is mischien slechts een kwestie van interpretatie, maar toch is het een verschil van dag en nacht. Zo heeft de Daily Star recentelijk ervan afgezien om een artikel over mij te schrijven in verband met de bloedmaan (ondanks hun verzoek om informatie), omdat ik aangaf dat de bloedmaan niets te maken heeft met aardbevingen en dat ze ermee moesten ophouden om onzin over mij te schrijven. .

De rol van de media gold met name voor de verwachting die ik plaatste voor de einddagen van mei 2015, waarin ik aangaf dat het een mogelijkheid was. Velen hadden die boodschap goed begrepen. Maar de media sprongen er op in en gingen berichtten dat er beslist een zware beving zou komen op 28 mei in California. Dat had ik echter nooit zo aangegeven. Evenmin was ik op de hoogte van de film die rond die tijd zou uitkomen. Hoewel ik veel nadruk legde op California, gaf ik ook aan dat iedereen rond de Pacifische Oceaan moest oppassen. Naar achteraf bleek was de waarschuwing correct. Echter, de rol van de media zorgde ervoor dat mijn video naar 2 miljoen views ging waardoor de verwachting in een hype veranderde. Dit heeft mij destijds doen besluiten om de video te verwijderen.

Wellicht schept dit wat meer duidelijkheid. Ik laat het hier ook verder bij."

- Frank Hoogerbeets -

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht