ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alpha Training

Alpha Training, ook wel de Silva Mind Control Methode genoemd, werd ontworpen door José Silva die er een 20-tal jaren aan heeft gewerkt. Het is een zelfhulpprogramma uit de jaren '80 van vorige eeuw dat zorgt voor bewustzijnsontwikkeling van het intuïtieve deel in de mens en zou de intelligentie, het welzijn en het succes van de beoefenaar verhogen. De toestand van verhoogd bewustzijn zou tot stand komen door continue in het alfaniveau te verblijven, zodat lichaam en geest in een staat van weldadige ontspanning verkeren.

De hogere hersenfuncties  worden geactiveerd door positief denken en visuele meditatietechnieken toe te passen. Zo word, bijvoorbeeld, het beeld van wie men wil zijn geprojecteerd op het scherm van de geest en als het ware bijgekleurd, of geretoucheerd. Standvastigheid en volharding in deze techniek kan ervoor zorgen dat iemand zichzelf kan herscheppen . 

Wanneer de mens dagdroomt, of in een bewustzijnstoestand bevindt juist voor het inslapen, of juist voor het ontwaken, produceren de hersenen alfa-golven. Bij de Silva Mind Control leert men hoe men de hersenen op dit 'alfa-niveau' kan laten functioneren. Het is dus een vorm van dynamische meditatie. Door middel van zelfhypnose en visualisatie technieken zou het mogelijk zijn om het bewustzijn te verruimen, nieuwe mediamieke vermogens aan te kweken en om - dankzij een toestand van verhoogd bewustzijn - contact te maken met 'hogere intelligenties'.

De Silva methode zou wereldwijd ongeveer 15 miljoen aanhangers tellen waaronder Wayne Dyer, de Amerikaanse zelfhulpgoeroe.

Organisaties gespecialiseerd in alpha training


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in alpha training op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht