ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gisteren verscheen: Trauma en ayurveda van Lies Ameeuw

Trauma aanpakken met ayurveda.
door Tsenne Kikke - donderdag 23 september 2021 13:22

Leer luisteren naar je lichaam en kies voor een totaal andere beleving van ziekte en gezondheid.

Tegenslagen horen bij het leven en meestal kunnen we, na een periode van verdriet en rouw, weer verder. Maar er zijn ook ervaringen die nog dieper gaan dan het verlies van een goede vriend of een scheiding. Ze zijn zo ingrijpend dat ze nog zeer moeilijk te bevatten zijn. Zo overweldigend dat we besluiten de bijhorende pijn, angst, boosheid en verdriet te bevriezen en weg te stoppen, waardoor we niet tot de noodzakelijke rouwverwerking komen. Dat noemen we een trauma.

Wanneer zo’n trauma onverwerkt blijft, zet het zich vast in ons lichaam. Dat leidt niet alleen tot psychisch ongemak, maar op den duur ook tot ernstige, soms levensbedreigende fysieke klachten. In 'Trauma en ayurveda' benadert Lies Ameeuw dit probleem vanuit de ayurveda. Deze meer dan 5.000 jaar oude Indische geneeswijze biedt ons, westerlingen van de eenentwintigste eeuw, een ander model om de mens en de wereld te bekijken en van daaruit ook een ander inzicht in gezondheid en ziekte.

Eerst legt de auteur uit wat een trauma precies is, hoe de westerse geneeskunde ermee omgaat, en wat de gevolgen daarvan zijn. Vanuit een ayurvedisch perspectief wijst ze op het cruciale belang van het omgaan met emoties en het interpreteren en opslaan van waarnemingen. Wat kan een ayurvedisch therapeut voor je betekenen? Maar vooral: wat kun je zelf doen om ingrijpende of schokkende ervaringen op te vangen, en hoe vat je het verwerkingsproces aan?

Trauma en ayurveda is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089249609. Prijs € 19,99. Ook beschikbaar als e-book.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht