ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

12 km aan prehistorische schilderingen werden ontdekt in een afgelegen Amazonegebied

… en het laten dieren zien die nu al lang verdwenen zijn.
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 december 2020 22:01

Omdat het aanvoelt dat we de wereld om ons heen zeer goed kennen, zijn er vandaag de dag weinig dingen die ons nog kunnen verrassen. Totdat de wonderen van de geschiedenis en de natuur ons ongelijk geven. Want, onlangs nog kondigde een Brits-Colombiaanse team van archeologen onder leiding van José Iriarte dat verrassende nieuws aan.

Tienduizenden rotsschilderingen, die ons een beetje aan die van de Australische Aboriginals doen denken, en die 12.500 jaar geleden zijn gemaakt, werden in Serranía La Lindosa ontdekt, en wel in een ver afgelegen regenwoud van de Amazone.

Volgens verklaringen zijn het tekeningen van herten, tapirs, alligators, vleermuizen, apen, schildpadden, slangen en stekelvarkens, evenals Ice Age megafauna. Onder de afbeeldingen zie je mastodonten, kameelachtigen, hoefdieren met slurven en reusachtige luiaards: ze stellen de inheemse dieren voor die inmiddels zijn uitgestorven.

Dr. Mark Robinson van de Universiteit van Exeter, die deel uitmaakte van het onderzoeksteam, verklaarde: "Dit zijn echt ongelooflijke beelden, geproduceerd door de vroegste mensen die in het westen van het Amazonegebied leefden. Het is voor ons vandaag de dag ongelofelijk om te denken dat ze leefden tussen, en jaagden op, reusachtige herbivoren, waarvan sommige zo groot waren als een kleine auto."

Laat dat even bezinken, scroll over onderstaande, meest fascinerende beelden, en stel jezelf daarbij de vraag hoe die 'primitieve' mens uit de ijstijd in staat was om op die hoogten te geraken. Tracht bovendien uit te maken welke verhalen zoal op de 12 kilometer lange rotswanden werden naverteld.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht