ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over mensen die zich elke seconde van hun leven kunnen herinneren

Zou jij graag een 'instant recaller' willen zijn?
door Tsenne Kikke - zondag 6 januari 2019 17:35

Samen met het episodische geheugen vormt het semantische geheugen het declaratieve geheugen, zijnde: het geheugen voor feiten en gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het verleden. Daarbij slaat tet episodische geheugen persoonlijke gebeurtenissen op, en het semantische geheugen richt zich op de feitenkennis, algemeen geheugen, en op de betekenis van woorden.

Hoe slecht iemands geheugen ook mag functioneren: feit is; dat men onder hypnose meestal in staat is om gebeurtenissen uit de vroegste jeugdherinneringen opnieuw op te roepen, herbeleven zelfs.

Toch zijn er mensen, 'instant recallers' genoemd, die zich de dingen die zich in het verleden hebben voorgedaan tot in de allerkleinste details onmiddellijk kunnen herinneren. Zowel de dingen, die betrekking op hun eigen leven hadden, als zaken die zich in de wereld hadden voorgedaan. Daarvan lopen er naar het schijnt slechts een tiental op deze aardbol rond. Sommigen onder hen aanschouwen het als een gave, daar waar anderen het als een vloek kunnen ervaren.

Hoe zou jij reageren indien jij plotseling met dat fenomeen zou worden opgeschept? Hieronder vind je er enkele voorbeelden van...

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht