ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dit nieuwe soort pygmeezeepaardje heeft de grootte van een rijstkorrel

Men ontdekte in Japan een nieuwe soort van dwergzeepaardjes.
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 augustus 2018 18:40

Tot op heden waren er 49 soorten zeepaardjes bekend, die in grootte variëren van 2 cm tot meer dan 30 cm. Zeepaardjes lijken niet echt op vissen, maar ze zijn het wel. De kleinste soorten ervan noemt men pygmee- of dwergzeepaardjes.

Maar het pygmeezeepaardje waarover we het hier hebben, is klein, en niet groter dan een rijstkorrel. De soort, amper 16mm groot, is waargenomen in het zuidoosten van Japan, en bij het eiland Hachijō-jima, ten zuiden van Tokio. Ze leven in ondiepe wateren en eten plankton.

Onderzoekers ontdekten onlangs dat het kleurrijke dier een totaal verschillende soort is. Het verkreeg de Latijnse naam 'Hippocampus japapigu', hetgeen als 'Japans zwijnzeepaardje' kan worden vertaald, omdat sommigen menen dat het op een babyzwijn lijkt.

Japanse zwijnzeepaardjes hebben een unieke rug, gemaakt van driehoekige botten. Op die rug is er slechts één enkele rugvin, in plaats van een paar. Dankzij dit kenmerk onderscheiden ze zich van de andere soorten. Maar, net als andere dwergzeepaardjes ontwijkt het roofdieren door van kleur te veranderen, en kan het zelfs patronen en tekeningen aannemen om zich ongezien met zijn omgeving te vermengen.

De soort is waargenomen in het zuidoosten van Japan, en bij het eiland Hachijō-jima, ten zuiden van Tokio. Ze leven in ondiepe wateren en eten plankton. Zijzelf hebben, behalve de zeekrabben, weinig of geen vijanden, omdat ze zo slecht verteerbaar is. Vanwege hun inwendig, evenals uitwendig skelet, zijn zij voor veel andere dieren veel te hard om op te eten.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht