ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geboorte van zeepaardjes in het wild gefilmd

Onderzoekers waren voor de kust van Australië getuige van de geboorte van piepkleine zeepaardjes.
door Tsenne Kikke - vrijdag 8 januari 2016 9:45

De aanstaande vader klampt zich vast aan het zeegras en vrij vlug verschijnen er vanuit de buidel op zijn buik kleine wezens die op filamenten touw gelijken. Binnen enkele seconden worden de pasgeboren zeepaardjes snel door het bewegende water weggevoerd.

De onderzoekers Clayton Manning en Meagan Abele hadden het geluk om begin november getuige te zijn van hoe een mannelijk zeepaardje, die de Latijnse naam 'Hippocampus whitei' draagt, geboorte gaf in de wateren nabij New South Wales en legden het op video vast.

Ondanks het feit dat de reproductie van zeepaardjes in aquaria zeer goed is gedocumenteerd, is het toch nog prachtig te zien hoe het in de wijde natuur plaatsgrijpt.

In tegenstelling tot de meeste andere dieren storten vrouwelijke zeepaardjes hun eieren in een zakje op de buik het mannetje. De mannetjes bevruchten die eitjes daarna, en dragen en voeden de embryo's die zich in die buidel ontwikkelen; een proces, dat met een vorm van de zwangerschap kan worden vergeleken. De zeepaardjes dragen de baby's drie weken lang voordat ze worden vrijgelaten en volledig zijn gevormd. Zo worden er ongeveer 100 tot 250 kleine zeepaardjes tegelijk geboren.

Ondanks het feit dat het aantal zeepaardjes wereldwijd sterk is afgenomen, doen ze het in Australische wateren nog zeer goed.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht