ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paus Franciscus: Homoseksuele kinderen hebben psychiatrische hulp nodig

Paus Franciscus: “Stuur homoseksuele kinderen naar psychiatrie”
door Tsenne Kikke - maandag 27 augustus 2018 17:06

Homoseksualiteit is een thema dat men tegenwoordig best met rust laat. Toch durfde de 81-jarige Paus Franciscus het tijdens een persconferentie aan om te zeggen dat ouders het best psychiatrische hulp zouden moeten zoeken voor kinderen die homoseksuele neigingen vertonen.

Waarschijnlijk doelde hij op het feit dat jonge kinderen misschien nog in staat kunnen worden gesteld om dat aangeboren, instinctieve deel in zichzelf te overmeesteren, door er niet aan toe te geven, om het daarna te kunnen overstijgen. Het is maar dat vanaf het moment men eraan toegeeft dat men zich ermee identificeert en vanzelfsprekend tot een homo, lesbienne, transgender, of wat dan ook uitgroeit. Of dat erg is? Hoe kan ik dat weten...

In eigen woorden zei hij: “Op de eerste plek zou ik de ouders zeggen te bidden, hun kind niet te veroordelen, hun zoon of dochter te proberen begrijpen, en hun de nodige ruimte te geven.”

Daarna voegde hij er echter ook aan toe dat ouders de leeftijd van hun kind in gedachten moeten houden. “Zijn de homoseksuele neigingen van een kind al op erg jonge leeftijd duidelijk, dan kan er nog heel wat gedaan worden in de psychiatrie. Het is een ander verhaal wanneer die neigingen zich pas manifesteren rond het twintigste levensjaar.”

De paus benadrukte wel dat ouders zich nooit in stilte mogen hullen. “Een zoon of dochter met homoseksuele neigingen negeren is een kapitale fout.”

Franse homorechtenorganisaties waren natuurlijk niet te spreken over zijn verklaringen. “Wij veroordelen zijn opvattingen, die opnieuw doen uitschijnen dat homoseksualiteit een ziekte zou zijn. Als er al sprake zou zijn van een ziekte, dan is het de homofobie die vastgeworteld zit in de samenleving," zei een woordvoerder van de organisatie Inter-LGBT aan het Franse persbureau AFP.

Ook 'SOS Homophobie' noemde de uitspraken van Franciscus “ernstig en onverantwoordelijk”. “Ze zetten aan tot haat, en dat in een samenleving die nu al gekenmerkt wordt door heel wat homofobie en transfobie," publiceerde de groepering op Twitter.

De controversiële uitspraken van de paus volgden amper enkele dagen na zijn bezoek aan Ierland, dat werd overschaduwd door een groot schandaal over seksueel misbruik in de kerk. Naar aanleiding van dat misbruik en andere smeerlapperijen met betrekking tot homofiele priesters eiste een gewezen pauselijke nuntius zelfs het ontslag van Franciscus. Hij zal zich haasten... :-)

Verbloemd nawoord: Het Vaticaan heeft de controversiële uitspraken over psychiatrische hulp vandaag echter geschrapt uit de officiële communicatie van de kerkleider. "Om de gedachtegang van de paus niet te veranderen," zei een woordvoerder.

"Als de paus refereert naar 'psychiatrie', dan is het duidelijk dat hij dat doet als een voorbeeld voor allerhande zaken die kunnen worden ondernomen. Met dat woord wilde hij niet zeggen dat homoseksualiteit een psychiatrische ziekte is, maar eerder dat men ook moet kijken naar hoe de zaken er op psychologisch niveau voorstaan."

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht