ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dit is een veelvraat…

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 12 augustus 2018 16:47

Veelvraten, 'wolverines' in het Engels, zijn ongrijpbare, solitaire dieren, die veel ruimte nodig hebben om op grote hoogten rond te zwerven, waardoor het voor wetenschappers moeilijk is ze te kunnen observeren.

In de hoop opnames van een veelvraat te verkrijgen, hingen biologen in het 'Wind River Reservaat' in Wyoming het karkas van een hert aan een boom, en plaatsten daarbij een camera om alles goed te kunnen filmen.

De veelvraat lijkt op een kleine beer, maar het is eigenlijk een deel van de familie der marterachtigen. Het is een opportunistische eter, die zich dan ook - naast plantaardig voedsel - kan voeden met de dode karkassen van grote dieren, zoals die van herten en elanden.

Bovendien is het een woest, sterk en onbevreesd roofdier, en jaagt hij meestal vanuit een hinderlaag. Zo zal hij soms een vos, ree of schaap aanvallen. Ook grotere dieren; zoals een poema of een rendier, kan hij schijnbaar moeiteloos aan, en hij schrikt er zelfs niet voor terug om een grizzlybeer of een eland aan te vallen. En, ze eten alles op, inclusief de tanden en de beenderen van het slachtoffer, zo sterk is hun gebit.

Nieuwsgierigheid helpt veelvraten te overleven in hun sombere, harde omgeving. Eten is zo schaars dat ze alles controleren, inclusief de camera die werd opgesteld. En, als dat allemaal achter de rug is, rolt hij zich, net een sneeuwbal, naar beneden, het bos in, zoals je in het filmpje helemaal op het laatste eventjes kunt zien.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Chris Gepost op: 13/08/2018 7:51:58
Chris

hey Angelus, ik ben een fan van...overlevingsprogramma's, zo volg ik de serie de Last Alaskans...die paar families die daar wonen tot hun laatste telg is overleden, die leven in zelfgebouwde houten huizen, voorzien zelf in hun levensonderhoud en...ze mogen jagen voor vlees en pelzen...regelmatig zit er een veelvraat in 1 van hun klemmen...het vlees consumeren zij en de pels bewerken en verkopen ze.  Groetjes

quote Economisch gezien is de soort een onbelangrijk pelsdier. Als bont wordt het traditioneel gebruikt door inheemse volkeren in de arctische en subarctische gebieden. De vacht, de haren van de pels, hebben als enig gekende bontsoort de eigenschap niet te bevriezen door uitgeademde damp. De pels wordt dan ook vooral gebruikt voor het afboorden van de kappen en kragen van anoraks en parka’s. In Noord-Amerika gaat het om een duizendtal vellen per jaar die vooral door de Inuit en de Atabaskische Indianen worden verwerkt. In het Westen komen ze zeer sporadisch in de bonthandel voor. Wel worden professionele anoraks voor extreme ondernemingen er mee uitgerust.unquote uit http://www.bontfederatie.be

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht