ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens paus Franciscus vormen homoseksuele stellen geen gezinnen

Lgbt'ers kunnen geen gezin vormen, zei de paus.
door Tsenne Kikke - zondag 17 juni 2018 18:58

Paus Franciscus hield voet bij stuk. Het is moeilijk te begrijpen - vooral door homo's, lesbiennes, transgenders, en zo meer - maar, indien een paus daaraan ooit toegeeft, dan is het met het katholicisme totaal afgelopen, omdat men de grondvesten ervan heeft aangetast. Vernietig een grondvest, en een gebouw staat op instorten, nietwaar?

Nu heb ik het wel over het katholicisme, niet over het christendom; een iets, waar pausen niets mee te maken hebben. Doch..., hoeveel mensen leven op een zuivere manier naar de leerstellingen van Christus? De één of andere monnik, misschien. Maar bevrijd hem uit zijn klooster, plaats hem in de maatschappij, en zie wat er enkele jaren later nog van dat 'christelijke' overblijft. :-)

Vergelijk het met een vos, die jarenlang was opgesloten, en in een kippenhok wordt gezet. Och, ja - 'k weet het: die monnik is ook maar een gewone sterveling, 'mens' genoemd - en, ikzelf zal hem nooit de eerste steen toewerpen. De honderdste, misschien, en dan nog wel een steentje zo groot als een zandkorrel.

Het voorbeeldige gezin

Volgens de paus is een gezin iets dat enkel mannen en vrouwen kunnen vormen. "Vandaag de dag is het pijnlijk te zeggen... Mensen spreken tegenwoordig over allerhande vormen van gezinnen, maar het gezin naar het evenbeeld van God bestaat alleen uit man en vrouw," zei hij gisteren.

Ikzelf stel eerder belang in het thema van de onderlinge uitwisseling van energieën. Toch geef ik toe dat, zolang men niet aan Zelfkennis doet, en men dus geen belang hecht aan de opbouw van de zogenaamde 'innerlijke lichamen', het van geen enkel belang is met wie of wat men zich ontlast. Ik klink misschien vulgair, maar een man mag zijn geslachtsorgaan zowel in een uitlaatpijp van een auto steken, als in de aars van een schaap of kameel.

Vulgair?... Dat zou ik effectief zijn, indien ik beschrijf hoe twee mannen hun vorm van 'liefde' met elkaar bedrijven.

Ter zake... Paus Franciscus liet homoseksuele stellen dus bewust weg uit zijn definitie van een gezin. Wél loofde hij vrouwen, die hun vreemdgaande mannen vergeven. Veel vrouwen - en vaak ook mannen - kijken weg en wachten totdat hun partner weer trouw wordt, zei de paus op een forum van katholieke gezinnen. "Het is heiligheid, die uit liefde alles vergeeft." Mooi gezegd, hé! :-)

De paus, in wiens geboorteland Argentinië het parlement enkele dagen geleden voor een legalisering van abortus heeft gestemd, veroordeelde zwangerschapsonderbrekingen scherp. Abortussen van zwaar zieke foetussen vergeleek hij met het programma van de nazi’s. "De vorige eeuw was de hele wereld geschokt over wat de nazi’s gedaan hebben om de zuiverheid van hun ras te bewaren. Vandaag doen we hetzelfde, maar enkel met witte handschoenen aan. Kinderen moeten aanvaard worden zoals ze zijn, ook als ze ziek zijn..."

Over diplomatie gesproken...

Ondanks de felle uitspraken is Franciscus over het algemeen liberaler dan zijn voorgangers, én voorzichtiger met zijn uitspraken. In 2013 zei hij zelfs dat het niet aan hem was om over homoseksuele priesters te oordelen. En, vorige maand zei hij tot de homofiele Juan Carlos: "Dat je homo bent is van geen belang. God heeft jou zo gemaakt, hij houdt van jou zoals je bent, en mij maakt het niets uit. Je zou gelukkig moeten zijn met wat je bent."

Laat de doden de doden begraven

Ik sta volledig achter de woorden "dat homoseksuele mensen alle respect en spirituele verzorging verdienen".

Indien je weet, of ondertussen al tenminste ietwat beseft, dat Ware Zelfkennis enkel en alleen betrekking heeft op het Ware Zelf in de mens, dan kan je misschien begrijpen dat alles draait omheen meesterschap over het stoffelijke lichaam verkrijgen, door alle geaardheden, gewoonten, lusten, begeerten, en zo meer, te ontstijgen. Dit geldt zowel voor de fakir, de monniik, de yogi, als voor de mens op de Vierde Weg. Zo niet, zal jouw Zelf blijvend onder controle van dat stoffelijke lichaam staan, het lichaam stilaan als een gevangenis gaan ervaren, en met-ter-tijd wegkwijnen, afsterven zelfs, gegarandeerd.

Je kan een godganse dag "Ik heb een lichaam, maar ik  ben dat lichaam niet" afratelen...: enkel 'doen' kan ervoor zorgen dat je in jouw bijna onmogelijke opdracht zou kunnen slagen. Een andere manier is om jezelf van dat lichaam te onthechten, al was het maar 5 minuten per dag - vijf minuten, die veel later tot 10, 20, 30 of in nog meer minuten kunnen uitgroeien, teniende in de leegte van jezelf terecht te komen, namelijk: in daar waar je 'bent'.

P.S.: niet mijn woorden, maar die van Gurdjieff, Krishnamurti, Nisargadatta Maharaj, en van nog vele andere leermeesters.

Nu komt het hier - zoals het gewoonlijk in al mijn teksten het geval is - niet op neer dat je er één woord van gelooft. Enerzijds, is geloven geen 'weten', en anderzijds wilde ik er voor de zoveelste maal op wijzen dat homofielen het niet beter of slechter hebben dan hetero- of andere fielen. Wel hebben ze het grote voordeel om een prangend iets te kunnen ontstijgen, daar waar anderen zich tevreden stellen met hun stoffelijke zijn, en er dus nooit iets aan zullen 'doen'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht